"Gençlerin bir kısmı ilk defa deniz görmüş olacak"

16.10.2015 - 17:57 | Son Güncellenme: 16.10.2015 - 17:57

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Antalya'da düzenlenecek 13. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları'na ilişkin, "Gençlerin bir kısmı, hayatlarında ilk defa deniz görmüş olacaklar" dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Antalya'da düzenlenecek 13. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları'na ilişkin, "Gençlerin bir kısmı, hayatlarında ilk defa deniz görmüş olacaklar. Belki hayatlarında ilk defa beş yıldızlı otelde kalacaklar. Bunu, eğitimin bir parçası olarak görüyoruz" dedi. 

Tamer, Akdeniz Üniversitesi Senato Odası'nda düzenlenen 13. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık 50 branşta, 200'ü aşkın üniversitedeki öğrencilere spor organizasyonu sunduklarını belirtti. 

Söz konusu organizasyonların, grup birinciliği, Türkiye şampiyonaları ile çok katılımlı ve branşlı olarak "spor oyunları" şeklinde organize edildiğini ifade eden Tamer, bu yıl Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları'nın 13'üncüsünün Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 2016 yılı mayıs ayında Antalya'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tamer, Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları'nın sadece spor müsabakasından oluşan bir organizasyon olmadığına işaret etti. 

Gençlerin ülkenin farklı bölgelerini tanımalarını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Tamer, "Gençlerin bir kısmı hayatlarında ilk defa deniz görmüş olacaklar. Belki hayatlarında ilk defa beş yıldızlı otelde kalacaklar. Bunu, eğitimin bir parçası olarak görüyoruz" diye konuştu. 

 

- 10 bini aşkın öğrencinin katılması bekleniyor

 

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Akıncı ise üniversitelerin sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de öncülük etmesi gerektiğini söyledi.  

Söz konusu organizasyonu başarıyla tamamlayacak tesise sahip olduklarına dikkati çeken Akıncı, gelecek yıl mayıs ayında, daha sonra belirlenecek günlerde futbol, basketbol, atletizm, cimnastik, triatlon, hentbol, voleybol, yüzme gibi 9 branşta final müsabakalarının yerleşke ya da kentteki spor tesislerinde gerçekleştirileceğini belirtti.    

Akıncı, 13. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları ile 10 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapacaklarını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi. 

Koç Holding Marka ve İletişim Direktörü Okyar Tuncel de "Türkiye'nin en geniş katılımlı, çok branşlı spor organizasyonu"nun destekçisi olma mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler