Gençlik Haftası Anıtkabir ziyaretiyle başladı!

15.05.2018 - 10:26 | Son Güncellenme: 15.05.2018 - 10:26

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Haftası kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gençlik Haftası'nın resmi açılışını gerçekleştiren Bakan Bak'a, Anıtkabir ziyaretinde 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Azerbaycan'dan gelen toplam 174 temsilci genç eşlik etti.

Bak ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk. Türk milletini istiklal için mücadeleye çağıran ve o mücadelenin başlangıç tarihini bir bayram kabul edip gençliğe hediye eden zatıalinizin kıymetli hatırasına şükranlarımızı sunmak için manevi huzurunuza geldik.

Bu memleketin istiklalini hediye, istikbalini ise emanet ettiğiniz gençlik bugün hala dimdik ayaktadır ve sizlerden devraldığı milli mücadele ruhunu; bilimde, sanatta, sporda ve sosyal alanlarda yaşatmaktadır.

Attığımız her adımda yolumuzu aydınlatan kutlu sevdayı, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak davasını yılmadan sürdüreceğimizi bir kez daha huzurunuzda beyan etmek isterim.

Sizleri, silah arkadaşlarınızı, bu topraklar için canını siper eden tüm şehit ve gazilerimizi Gençlik Haftası vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Emanetiniz Türk gençliğindedir, emin ellerdedir. Ruhunuz şad olsun."

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son olarak gençlerle Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Senin için hazırladığımız haberler