Spor Bakanı Kasapoğlu: "Nisan sonuna kadar..."

13.03.2020 - 11:01 | Son Güncellenme: 13.03.2020 - 11:10

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'Koronavirüs Önlemleri'yle ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Spor Bakanı Kasapoğlu: "Nisan sonuna kadar..."

Kasapoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle...

'GENÇLİĞİMİZİ ÖZEL İZİNLİ SAYACAĞIZ'

"Malum sürecin ülkemizde en güzel şekilde yönetilmesi, bundan sonraki süreçte de başarılı bir şekilde sonlandırılması temel amaç. Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumlarımızla işbirliği çok önemli. Üniversiteler 3 haftalığına tatil edildi. Yurtlarda da öğrencilerin eve gitmesi ve sirkülasyonun azalması söz konusu. Yurtlarda öğrenciler istediği takdirde eve gidecek. Yurtta kalmayan öğrencilerden ödeme alınmayacak. Burslarda bir kesinti olmayacak. Gençlerimizi özel izinli sayacağız. Yurtlardaki hijyen ortamı için de aynı hassasiyetle çalışmalar sürecek."

 

"YURT DIŞINDAN BAŞVURU ALMAMA KARARI ALDIK"

"Gençlik faaliyetlerimizin pek çoğunu ertelemiş durumdayız. Ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz gençlik kampları da ertelendi. Çanakkale’deki kampımız da ileri bir tarihe ertelendi. Gençlik Haftası etkinlikleri bağlamında yurt dışından başvuru almama kararı almış bulunmaktayız. Gençlik merkezlerimizde bireysel anlamdaki çalışmalar için, hijyen standartlarını iyi tutmak anlamında çalışmalar ve gerekli tedbirler sürüyor. Toplu programlar bir süre erteledik."

"NİSAN SONUNA KADAR MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK"

"Spor alanlarındaki hijyen koşullarını sağladık. Aynı gayrette devam edeceğiz. Bireysel antrenmanlara devam edilecek. Ama yüzme bilmeyen kalmasın gibi toplu projeleri Nisan ayı sonuna kadar ertelemiş bulunmaktayız. Stadyumlarımızdaki hijyen ve çalışmalar sürecek. Nisan sonuna kadar maçlarımız seyircisiz oynanacak. Basketbol, voleybol ve hentbol maçlarının da seyircisiz oynanacağını ifade etmek istiyorum. Tabi ki spor seyirciyle güzel. Ama bu süreç nihayete erince stadyum ve salonlarda tüm taraftarlar seyir keyfini yaşayacak."

Senin için hazırladığımız haberler