George Russell'ın kaza yaptığında maruz kaldığı G kuvveti belli oldu!

26.10.2024 - 12:14 | Son Güncellenme: 26.10.2024 - 12:23

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın sonlarına doğru gelirken pilotlar bu hafta Meksika'ya konuk oluyor. Russell, antrenman seansında sert bir kaza yaptı. Detaylar.

George Russell'ın kaza yaptığında maruz kaldığı G kuvveti belli oldu!

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta sonu pilotlar, Red Bull pilotu Sergio Perez'in memleketi Meksika'ya konuk oluyor. Gece gerçekleşen 2. antrenman seansında, Mercedes pilotu George Russell'ın kazası seansın uzun süre duraklamasına sebebiyet verdi.

George Russell'ın seansı kısa sürdü

İlk antrenman seansının zirvesinde yer alan Russell, ikinci antrenman seansının başlarında kaza yaptı. 26 yaşındaki pilot, kerblerin üzerine hızla çıkarak direksiyon hakimiyetini kaybetti ve spin atarak bariyerlere sert bir şekilde çarptı.

30G kuvvetine maruz kaldı

Yaptığı kazanın ardından medikal araçla kontrol amaçlı hastaneye sevk edilen Mercedes pilotunun, kaza yaptığı esnada 30G kuvvetine maruz kaldığı açıklandı. Ayrıca İngiliz pilotun durumunun iyi olduğu ve bilincinin de açık olduğu aktarıldı.

Seans 30 dakika durdu

George Russell'ın kazasının ardından kırmızı bayraklar çıktı ve seans durduruldu. Güvenlikler önce Russell'ı medikal arabaya bindirdi daha sonra ise Mercedes aracını pistten taşıdı. Kaza sonrası bariyerlerdeki hasarı onarmaya çalışan ekip, uzun uğraşlar sonucunda bariyerleri 30 dakika gibi uzun bir süre içinde onarıp seansta yeniden yeşil bayrakların çıkmasını sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler