Gaziantep Basketbol - Pınar Karşıyaka: 77-84 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
18.03.2023 - 17:23 | Son Güncellenme: 18.03.2023 - 17:53

Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol deplasmanında 84-77 kazandı. Son periyotta Tutku Açık diskalifiye oldu. Maç sonucu, yazılı özet.

Gaziantep Basketbol - Pınar Karşıyaka: 77-84 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Gaziantep Basketbol ile Pınar Karşıyaka karşı karşuya geldi. Son periyodunda Gaziantep Başantrenörü Tutku Açık'ın diskalifiye olduğu zorlu mücadeleyi Pınar Karşıyaka kazandı.

Gaziantep'te 3 kişi oyun dışı kaldı

Gaziantep'te, sezonun açık ara en fazla teknik faulün çalındığı karşılaşma yaşandı. Ev sahibi ekipte tam üç kişi oyun dışında kaldı. Basketbolculardan Leyon Grant Hammond ve Can Uğur Öğüt takımını yalnız bırakırken, başantrenör Tutku Açık da parkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Maç hızlı başladı

Mücadelenin ilk çeyreği hızlı başladı. İki takımın da şutları sayı olurken, bu bölümü Gaziantep Basketbol 29-28 önde tamamladı.

İzmir temsilcisi devreyi önde kapattı

İlk periyotta 1 sayı geride kalan konuk ekip Pınar Karşıyaka, ilerleyen bölümde toparlandı. İkinci çeyreği 19-12 kazanan İzmir temsilcisi, soyunma odasına 6 sayı önde girdi.

Karşıyaka devam etti

Pınar Karşıyaka, ikinci çeyrekteki performansını ikinci yarının başına da taşıdı. Takım, bu bölümde rakip potaya 17 sayı gönderirken, rakibini 13 sayıda tuttu.

Son periyot karıştı! Tutku Açık gitti, Karşıyaka kazandı

Maçın son çeyreği gergin geçti. Bir pozisyonda hakemlerin sportmenlik dışı kararına sert tepki gösteren Gaziantep Basketbol Başantrenörü Tutku Açık ve ikinci teknik faulünü alan Can Uğur Öğüt oyun dışında kaldı. Pozisyonu tekrar izleyen hakemler ise sportmenlik dışı kararını geri çekti.

Karşıyaka seriye devam dedi

Gaziantep Basketbol maçın son periyodunu 23-20 kazansa da karşılaşmadan 84-77 mağlup ayrıldı. Pınar Karşıyaka, galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

Sipahi: "İstediğimiz basketbolu oynayamadık"

Pınar Karşıyaka'dan Kenan Sipahi, "Geçen haftaki galibiyetten sonra konsantrasyonumuz düştü. Alışkın değiliz daha küçük salonlarda oynamaya. İstediğimiz basketbolu oynayamadık. Ama önemli olan kazanmaktı. Ben de oyuna girince ritimli hissettim. Devamı geldi" şeklinde konuştu.

"Türk Telekom sezonun flaş takımlarından"

Gelecek Türk Telekom maçı hakkında konuşan basketbolcu, "Türk Telekom sezonun flaş takımlarından. Çok iyi basketbol oynuyorlar. İlk maçta bizi yenmişlerdi. Taraftarımız salonu dolduruyor. Onları yenip 1.'lik, 2.'lik şansımızı devam ettirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Sarıca: "İyi basketbol yoktu bugün"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bu tempoda, bu oyun anlayışında bir oyun daha oynasak 90'lı skorları yakalayamazdık. Kötü maç oldu. İnişlerimiz çıkışlarımız vardı. Tüm maçı önde götürdük ama akıcı oyunla maçı bitiremedik. Gaziantep Basketbol daha kısa, değişik 5'lerle sahada oldular. Konsantrasyonumuz da sıkıntılıydı. Kazandığımız için mutluyum ama iyi basketbol yoktu bugün" dedi.

"Kötü bir basketbol günüydü ama kazanmak önemli"

Sarıca son olarak, "Dirençli güçlü bir savunma vardı ama hücumda sabırlı değildik. Şutlar da kaçtı. Kötü bir basketbol günüydü ama kazanmak önemli" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler