Gergin Geçen Denizlispor-Sakaryaspor Maçına Ceza Yağdı

Akın Ungan
10.03.2023 - 11:47 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 11:56

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), TFF 1. Lig'de gergin geçen Denizlispor ile Sakaryaspor müsabakasında her iki kulübe de ceza verdi. İşte detaylar.

Gergin Geçen Denizlispor-Sakaryaspor Maçına Ceza Yağdı

Spor Toto 1. Lig'de Denizlispor’un ev sahipliğinde gerçekleşen Sakarayaspor maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), gergin geçen maçta cezaları açıkladı.

Denizli'ye 35 bin TL ceza

Her iki kulübe de ceza kesen PFDK konuyla ilgili açıklama yayınladı. Yapılan açıklamaya, "A. Denizlispor kulübünün, 05.03.2023 tarihinde oynanan Denizlispor-Sakaryaspor A.Ş. Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 35 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" diye başlandı.

Açıklamanın devamında, "FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı tribün üst D ve maraton tribün I bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet çerçevesindeki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe maçından sonra Kayserispor’a ceza
Habere Git

Sakaryaspor'a 32 bin 500 TL ceza

Sakaryaspor için ise "Sakaryaspor A.Ş.’nin, 05 Mart 2023 tarihinde oynanan Denizlispor-Sakaryaspor A.Ş. Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 32 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Son olarak "FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün T, Ş, S, R bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet çerçevesindeki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler