Geri dönen hakemlerden MHK'ya e-mail...Yanıt yok!

Feride Kara
29.03.2022 - 00:15 | Son Güncellenme: 29.03.2022 - 08:19

Tahkim Kurulu kararıyla haklarını geri kazanan hakemler Antalya'daki seminere katılmak için MHK'ya e-mail gönderdi. Başvuruya dönmesi gereken MHK yanıt vermedi

Geri dönen hakemlerden MHK'ya e-mail...Yanıt yok!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

TFF Tahkim Kurulu’nun 21 hakem ve gözlemci hakkında aldığı itirazın kabulü kararı sonrasında da tartışmalar bitmiyor. Nihat Özdemir tarafından söylendiği şekliyle futbolun “Yargıtay”ı tarafından görevlerine dönen hakem ve gözlemciler, daha önce sahip oldukları her türlü haklarını hukuken geri almış durumda.

8 Mart kararları yok hükmünde

Bu bağlamda MHK’nin 8 Mart günü TFF internet sitesinden açıkladığı yola devam edilecek hakem ve gözlemciler listesi de geçerliliğini yitirdi. Ayrıca o tarihte gönderilecekler listesinde olan ancak daha sonra “MHK’nin sizi VAR yapalım” teklifini kabul eden Bülent Birincioğlu ile Alper Çetin’in de kadrosu artık yok hükmünde.

Hakemler MHK'ya e-mail attı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun “karara rağmen onlara görev vermeyeceğim zaten seminere de gelmediler” dediği Ajansspor'da haber olarak yer almıştı. Tahkim Kurulu kararının hemen ardından göreve iade edilen hakemler, başkanlığını Tayfur Özkan’ın yaptığı TFF Hakem İşleri Müdürlüğü’ne hemen birer e-mail gönderdi. Hakemler, Antalya’daki seminere katılmak istediklerini, ulaşımlarının sağlanarak kalacakları otelin hangisinin olduğunu kendilerine bildirilmesini istedi.

Hakemlere yanıt verilmedi

Ancak yapılan her türlü resmi başvuruyu değerlendirmesi ve cevap vermesi gereken Hakem İşleri Müdürlüğü, kampın sona erdiği dün akşama kadar hiçbir işlem yapmadı. Hakemler taleplerine yanıt alamadı.

Görevden aldığında da bildirim yapmamıştı

MHK, 8 Mart operasyonunun öncesinde ve sonrasında hiçbir hakem ve gözlemciyle iletişime geçmemiş ve herhangi bir bildirimde bulunmamıştı. Görevden alındıklarını herkes gibi TFF açıklamasıyla öğrenen hakem ve gözlemciler, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile ancak Tahkim duruşması sırasında görebilmişti. Durusmada gergin anlar yasanırken MHK Başkanı'nın hakem ve gzlemcilerin kendisine sorduğu soruları yanıtlamaktan kaçındığı ögrenilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler