Gero Rulli hem attı, hem tuttu! Avrupa Ligi’nin en büyüğü Villarreal

26.05.2021 - 23:44 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 01:26

Villarreal ve Manchester United, finalde kozlarını paylaştı! UEFA Avrupa Ligi'ni kim kazandı? İşte Villarreal United maç özeti, maç sonucu ve goller...

Gero Rulli hem attı, hem tuttu! Avrupa Ligi’nin en büyüğü Villarreal

AJANSSPOR - HABER

İspanyol ekibi Villarreal ve İngiliz temsilcisi Machester United, UEFA Avrupa Ligi 2020-21 sezonunun fnalinde  Stadion Energa Gdansk'ta karşı karşıya geldi. 120 dakikası 1-1 biten maçta Villarreal, penatılarda 11-10 galip gelerek kupaya uzanan taraf oldu. 

İlk yarı Villarreal attı

İlk 28 dakikası golsüz geçen maçta perdeyi Villarreal’de Gerard Moreno açtı. Moreno, 29. dakikada Parejo’nun asistini gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Villarreal, soyunma odasına 1-0 öne girdi. 

 

Cavani ikinci yarıda dengeyi sağladı

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Manchester United oldu. Kırmızı Şeytanlar, Edinson Cavani’nin 55. dakikada attığı gol ile skora dengeyi getirdi. Tecrübeli golcü, McTominay’ın asistinde golle buluştu. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 tamamlandı ve maçta uzatmalara gidildi.

 

120 dakikalık maç penaltılarda çözüldü

Maçın uzatma dakikalarında da ilk 15 dakika 1-1 tamamlandı. Uzatmaların ikinci yarısında da gol olmayınca 120 dakika sonrasında penaltılara geçildi. Penatılarda Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal kupayı müzesine götürdü.

Gero Rulli harikalar yarattı

Penaltı atışlarında iki takım futbolcuları, tüm vuruşları gole çevirdi ve sıra kalecilere geldi. Villarreal kalecisi Geronimo Rulli, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu sefer Manchester United kalecisi David de Gea topun başına geçti. Rulli, bu penaltıyı da çelerek takımına kupayı getirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler