Gheorghe Popescu: "Ajanlık yaptım"

10.12.2020 - 18:00 | Son Güncellenme: 10.12.2020 - 18:07

Galatasaray’ın efsane oyuncularından Gheorghe Popescu, spor dünyasını şok edecek itirafta bulundu. 5 yıl Galatasaray formasını terleten Gheorghe Popescu, 1985- 87 yılları arasında Romanya’nın Craiova takımındayken istihbarat servisi için ajanlık yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Gheorghe Popescu: "Ajanlık yaptım"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın UEFA Kupası Şampiyonu kadrosunun efsanelerinden Gheorghe Popescu, geçmiş kariyeri hakkında şok edici açıklamada bulundu.  Popescu 1985 - 1987 yılları arasında ülkesi Romanya'nın Craiova takımında oynarken Çavuşesku Romanyası için ajanlık yaptığı ifade etti.

3 yıl boyunca istihbarat servisinde ajan olarak görev yapan Popescu, yaşadığı olayları, ülkesinde bulunan Evenimentul Zilei isimli gazeteye anlattı.

Popescu “Craiova için oynarken istihbarat servisi için ajanlık yaptım. Ara sıra bana takım arkadaşlarım, seyahatler gibi konularda soru soruyorlardı. Ben de raporlar yazıyordum. Hep olumlu şeyler yazdım. Takım arkadaşlarımı hep övdüm” ifadelerini kullandı.

“Kimseyi gammazlamadım”

Ajanlık yaptığı dönemde kimseyi zora sakocak bilgiler paylaşmadığını söyleyen efsane futbolcu Gheorghe Popescu, hakkında çıkan olumsuz haberleri reddetti.

“Takım arkadaşlarım hakkında kötü şeyler yazdığımı, gammazladığımı söyleyen haberler yalan. Ben ne yazdığımı hatırlıyorum. Kimseyi zor durumda bırakacak şeyler raporlamadım.”

Romanya'da Çavuşesku diktası dönemi

Romanya'nın komünist diktatörü Nikolay Çavuşescu, 1974-1989 yılları arasında ülkesini sert ve baskıcı yollarla yönetti. Telefon dinleme, sokağa çıkma yasakları uyguladığı en yumuşak yöntemlerdir. Yönetimde aldığı kararları halka uygulamada baskıcı bir tutum sergileyen Nikolay Çavuşescu, protesto eden kişilere işkence uygulamaktan çekinmemiştir. Ayrıca ölüme uzanan yöntemleriyle derin bir paranoya ortamı hazırlamıştır. 

Çavuşesku halkı baskılamak için, “Securitate” denilen gizli polis teşkilatı kurmuştur. Halkın protestosunu baskılamak için, her 30 kişiden 1’i rejim polisi olarak görevlendirmiştir.

Nikolay Çavuşescu, 1989 yılında askeri müdahale ile devrildi. Kendisi ve karısı, askeri bir mahkemede yargılaması sonucu kurşuna dizildi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler