Ghezzal'ın golünde VAR bu yüzden devreye girmedi

Orhan Gülek
11.04.2021 - 21:22 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 21:23

Süper Lig'in 34. haftasında lider Beşiktaş, deplasmanda BB Erzurumspor'u 4-2 mağlup etti. Karşılaşmada siyah beyazlı ekibin tartışılan 3. golünde VAR'da neden kontrol edilmediği ortaya çıktı.

Ghezzal'ın golünde VAR  bu yüzden devreye girmedi

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Beşiktaş'ın Erzurum'da 4-2 kazandığı karşılaşmada siyah-beyazlı ekibin 3. golünü atan Rachid Ghezzal'ın golünden önceki bir pozisyonda topu göğsü ile kontrol etmek isteyen Cenk Tosun'un görüntülere göre topu koluyla oynamış olma ihtimalinin de olması özellikle sosyal medyada "VAR neden müdahale etmedi" sorularının sorulmasına yol açtı.

Top Erzurumspor'un kontrolüne geçince VAR devreden çıktı

Bunun nedeni ise açık. Cenk topla oynadıktan sonra top yeniden Erzurumspor'un hakimiyetine geçtiği için artık Cenk'in içinde olduğu atak sonlanmış ve yeni bir atak başlamış oluyor.

Erzurumsporlu oyuncular topu tekrar kaptırdıktan sonra yine yeni bir atak başlıyor ve Ghezzal golü bu atak sonucunda atıyor. Dolayısıyla ataklara yalnızca atak başlangıç fazlarında müdahale yetkisi olan VAR, Erzurumspor'un Cenk'ten sonra topa sahip olduğu ilk anda devreden çıkmış oluyor. Bu pozisyonda iddia edildiği gibi el dahi olsa yalnızca bir hakem hatası olarak değerlendirilir.

Senin için hazırladığımız haberler