Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı

30.07.2020 - 15:50 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 15:50

Son dakika haberi... FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı. Peki soruşturmayı kim başlattı? İşte detaylar..

Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı

İsviçre Federal Başsavcılığı, FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.

 

İngiliz basınında yer alan habere göre; Infantino hakkında İsviçreli avukat Michael Lauber ile arasındaki anlaşmaya istinaden soruşturma açıldı.

 

Geçen hafta istifasını teklif eden Lauber, Haziran 2017'de Infantino ile gizli bir toplantı yapmıştı.

 

Lauber'in bağlı bulunduğu ofis FIFA'yı çevreleyen yolsuzluk iddialarını araştırırken, İsviçreli avukat ise Infantino ile yaptığı görüşmeyi gizlemişti.

 

Öte yandan iki isim de daha önce yaptıkları açıklamada yanlış bir şey yapmadıklarını belirtmişti.

Yolsuzluk suçuyla önü açılmıştı

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) operasyonu sonucu FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini yolsuzluk suçundan görevlerini kaybetmişti.

Böylece Blatter, 17 yıl görev yaptıktan sonra 2015 yılında yolsuzluk suçlamaları sebebiyle istifa etmişti. UEFA'nın eski başkanı Platini de 2016 yılında görevinden istifa etmişti. Bu iki istifanın ardından Infantino'nun önü açılmıştı ancak şimdi kendisi aynı akıbetle karşı karşıya kaldı.

"Yargı sürecini tamamen destekliyorum"

FIFA'nın internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Infantino, "İnsanlar FIFA'nın 2015 yılında kurum olarak ne gibi durumlarda olduğunu ve örgütün güvenirliliğini tekrar kazanmak için neler yapıldığını hatırlıyorlar. Başkan olduğum günden beri FIFA'nın geçmişinde yapılan yanlışların araştırılmasına yardımcı oldum. FIFA görevlileri tam bu amaçla dünya genelinde savcılarla görüşmeler sağlıyor" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın iş birliği sayesinde insanların suçlarının kanıtlandığını ve cezalar aldıklarını hatırlatan Infantino, "Bu nedenle yargı sürecini tamamen destekliyorum. FIFA, İsviçre makamlarıyla tam iş birliği yapmaya hazırdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler