Giannis Antetokounmpo'dan olimpiyatlarda bir ilk!

Aleyna Gürgen
12.07.2024 - 13:19 | Son Güncellenme: 12.07.2024 - 13:46

NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks'ta forma giyen basketbolcu Giannis Antetokounmpo, olimpiyatlarda Yunanistan için bayrak taşıyan ilk siyahi sporcu olacak.

Giannis Antetokounmpo'dan olimpiyatlarda bir ilk!

Yunan basketbolcu Giannis Antetokounmpo, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Yunanistan'ın bayrak taşıyıcılarından biri olacak. 

Yunanistan yıllar sonra olimpiyat oyunlarında

Yunanistan Erkek Basketbol Takımı, Hırvatistan'ı mağlup ederek 2008'den bu yana ilk kez olimpiyat oyunlarında yer alma hakkı kazandı. Giannis Antetokounmpo ise maçın ardından gözyaşları içinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "İnanılmaz bir duygu. Çocukluğumdan beri hep Olimpiyat Oyunları'nda oynamak istemiştim."

Nijerya asıllı Antetokounmpo, Yunan bayrağını taşıyacak

Giannis Antetokounmpo'nun ailesi Nijerya'dan Yunanistan'a göç etti. Antetokounmpo ise Yunanistan'a göç etmelerinin ardından oldukça zorlandı. NBA yıldızı ne Nijerya ne de Yunanistan'dan vatandaşlığının olmaması nedeniyle 18 yıl boyunca Yunanistan sınırları dışına çıkamadı. Giannis Antetokounmpo, NBA draftlarına kalmasından 2 ay kadar önce ise Yunan vatandaşlığı alabildi. 

Yıllarca vatandaşlık sıkıntısı çeken Giannis Antetokounmpo bu yıl Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Antigoni Ntrismpioti ile Yunanistan'ın bayrak taşıyıcılığını üstlenecek. Antetokounmpo böylece olimpiyatlarda Yunanistan için bayrak taşıyıcılığı yapan ilk siyahi sporcu olacak.

İlgini Çekebilir
Yok böyle bir para! NBA'den tarihi yayın anlaşması...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler