Anadolu Efes ve Milli Takım Koçu Ergin Ataman'dan Antetokounmpo Açıklaması

Orhan Gülek
06.10.2022 - 18:39 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 18:53

Anadolu Efes ve A Milli Takım koçu Ergin Ataman, Atina kampında Milwakuee Bucks’ın yıldızı Giannis Antetokounmpo ile arasında geçen sohbetten bahsetti.

Anadolu Efes ve Milli Takım Koçu Ergin Ataman'dan Antetokounmpo Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

İki yıl üst üste EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, Akropolis Turnuvası sırasında NBA’in en değerli oyuncularından Giannis Antekounmpo ile arasında geçen konuşmayı S Sport’a verdiği röportajda anlattı. 

“Giannis ‘Senin takımında oynamak hayalim’ dedi”

NBA şampiyonluğu ile arasında geçen diyaloğu anlatan Ataman “Milli takım ile Atina’ya Akropolis turnuvası için gittiğimizde Giannis’e denk geldim. Hemen yanıma geldi ve ‘Koç müthiş bir basketbol oynuyorsunuz. Takımını ve seni çok takdir ediyorum. Hayalim senin oynamak dedi.’ Bende ona bekliyorum dedim. Burada olan tüm oyuncular gibi Antetokounmpa’ya da kapımız açık.” dedi.

“Avrupa’ya döndüğünde koçluğunu yapacağım”

Giannis Antetokounmpo’nun NBA kariyerinden sonra koçluğunu yapacağını düşündüğünü dile getiren Ataman “Oyuncuların benim takımımda bulunmak istemesi güzel bir durum. Sonuçta bu bir iş ve yaparken eğlenmemiz gerekiyor. Giannis’le de güzel bir sohbetimiz oldu. Orada ona teklifimi yaptım ‘istediğin zaman bekliyorum’ dedim. Bir gün onu bir takımda çalıştırırsam, hangi takım olur bilemiyorum profesyonellikte hiçbir şey belli olmuyor ama Giannis’i NBA sonrası kariyerinde çalıştırarağıma inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes’in eski oyuncusudan Ergin Ataman’a: “Beni alın”
Habere Git

Ataman, Kobe Bryant’ı çalıştırmak üzereydi

Ergin Ataman, Beşiktaş’ı çalıştırdığı 2011-2012 sezonunda NBA’in o dönem en önemli yıldızlarından olan Deron Williams’ı çalıştırmıştı. O sezon NBA’de lokavt olması sonucu ligdeki oyuncuların çoğu, o dönemi Avrupa’da basketbol oynayarak geçirmişti. Ergin Ataman daha önce yaptığı açıklamalarda, Beşiktaş’ın NBA tarihinin en özel isimlerinden olan Kobe Bryant ile anlaşmaya vardığını ama sonrasında lokavtın sona erdiğini söylemişti.

Ergin Ataman yönetiminde Beşiktaş o sezon FİBA Eurochallenge Kupası, Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler