Giovanni Guidetti'den sözleşme açıklaması: Kimse benimle iletişime geçmedi

27.08.2024 - 08:31 | Son Güncellenme: 27.08.2024 - 10:57

Sırbistan A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ardından yollarını ayıran VakıfBank başantrenörü Giovanni Guidetti yeni açıklamalarda bulundu.

Giovanni Guidetti'den sözleşme açıklaması: Kimse benimle iletişime geçmedi

AJANSSPOR - HABER

Yeni sezonda VakıfBank ile yoluna devam edecek olan Giovanni Guidetti, Sırbistan Milli Takımı ile ise yollarını ayırdı. Guidetti, Meridian Sport için yaptığı açıklamalarda Sırbistan Voleybol Federasyonu'nun sözleşme için kendisiyle iletişime geçilmediğini belirtti.

"Ne olimpiyatlar öncesinde ne de olimpiyatlar sonrasında..."

Giovanni Guidetti, Sırbistan ile yollarının ayrılmasının ardından sözleşme hakkında ise şunları söyledi: "Sözleşmem 2 yıllıktı. Paris'ten sonra sona erdi. Ne olimpiyatlar öncesinde ne de olimpiyatlar sonrasında federasyondan kimse benimle sözleşme için iletişime geçmedi. Böylece bu iki yılın ardından görevimden ayrıldım."

"Bir şeyden eminim..."

İtalyan çalıştırıcı Guidetti, Sırbistan'ın voleybol seviyesini ise "Elimden gelenin en iyisini yaptım ama bu olimpiyat madalyası için yeterli olmadı. Bir şeyden eminim o da Sırbistan'ın voleybol dünyasında zirvede kalmaya devam edeceği. Çünkü çok sayıda inanılmaz yetenekli genç oyuncu gördüm. Gelecekte bu ülkeye hak ettiği başarıyı getirecekler. Bundan hiç şüphem yok." sözleriyle değerlendirdi.

İlgini Çekebilir
Liza Safronova'dan Eda Erdem açıklaması
Habere Git

Guidetti, Paris'e dönebilse ne yapardı?

Sırbistan ile Paris'e dönebilse farklı bir strateji izleyeceğini söyleyen Guidetti şu ifadeleri kullandı: "Bugünkü açıdan baktığımda bu yaz farklı bir stratejim olurdu. Örneğin mutlaka 2 veya 3 hafta Milletler Liginde tam kadroyla oynardım. Tarihte hep aynı şey olmuştur... Olimpiyatlardaki en iyi takım, aynı yıl Milletler Ligi'nde de en iyisidir. Bunu biliyordum ama takımda, teknik ekipte ve Sırbistan Voleybol Federasyonu'nda, Milletler Ligi'nin Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmamıza yardımcı olmayacağına dair genel bir görüş vardı."

Guidetti şu sözlerle devam etti: "Bu şekilde yaklaşırsak daha başarılı olacağımızı düşündük. Bunun sonucu olarak da oyunun ritmini bulma konusunda sıkıntı yaşadık. Eğer bugün Paris öncesine dönebilseydik, bu genel görüşe rağmen, Milletler Ligi'nin tamamını tam kadroyla oynamayı seçerdim. Bütün bunlar insanın hayatı boyunca öğrendiği bir deneyim."

"Karşımızda başka bir rakip olsaydı..."

Guidetti açıklamalarında Paris'teki çeyrek final şu sözlerle maçlarına dikkat çekti: "Çeyrek finaller olimpiyatların en önemli maçıdır. O zaman karşımızda başka bir rakip olsaydı ritmimizi daha kolay bulabilirdik. Ancak bunun dışında bir şey açık: Hazırlık maçlarındaki kadar rahat ve iyi oynamadık. Özellikle dört numara ve orta oyuncularda istenilen seviyeye ulaşamadık."

"Yazın başında söylemiştim"

Giovanni Guidetti yaz başındaki olimpiyat sözlerini şöyle hatırlattı: "Turnuvayı birçok açıdan değerlendirmek mümkün. Bugünün bakış açısından bakınca turnuva alışılmadıktı. Yazın başında bunun tarihteki en güçlü olimpiyat oyunları olacağını söylemiştim. Çok güçlü bir gruptaydık. Hem Çin hem de Amerika maçları oldukça çekişmeli geçti. Detaylar final skorunu belirledi ve birkaç top farkla kaybettik. Eğer bu iki maçtan birini kazanmış olsaydık İtalya ile çeyrek finale çıkmaktan kaçınabilirdik ki bu aslında daha kolay bir yol olurdu."

Senin için hazırladığımız haberler