Giovanni Guidetti: Sanırım bu benim son maçımdı

07.08.2024 - 08:29 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 12:12

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde İtalya'ya 3-0 mağlup olan Sırbistan'dan başantrenör Giovanni Guidetti maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Giovanni Guidetti: Sanırım bu benim son maçımdı

AJANSSPOR - HABER

Sultanlar Ligi'nde VakıfBank'ı da çalıştıran Giovanni Guidetti yeni açıklamaları ile dikkat çekti. Sırbistan'ın Paris 2024'ü yedinci sırada tamamlamasının ardından Guidetti de İtalya-Sırbistan maçının son maçı olma durumundan bahsetti.

Sırbistan olimpiyatlara veda etti

Paris 2024 çeyrek finalinde 6 Ağustos akşamı İtalya ve Sırbistan karşılaştı. Maçı 24-26, 20-25 ve 20-25'lik setlerle 3-0 kaybeden Sırbistan olimpiyatlara yedinci olarak veda ederken İtalya ise yarı finale yükselerek Türkiye ile eşleşti.

"Suçlayacak birine ihtiyacınız varsa beni alın"

İtalya karşılaşması sonrasında Meridian Sport için açıklamalarda bulunan Sırbistan A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü Giovanni Guidetti ise şunları söyledi: "Bu son maçın, bu oyuncu grubunun Sırbistan için yaptıklarını ortadan kaldırmasını istemiyorum. Umarım hepiniz kızmak istiyorsanız bana kızmalısınız. Kızmayın onlara çünkü Sırbistan'a birçok kupa, madalya ve başarı kazandırdılar. Son 15-20 yılda ülkede voleybolun çıtasını yükselttiler. Suçlayacak birine ihtiyacınız varsa beni alın çünkü onlar inanılmaz şeyler yaptılar."

İlgini Çekebilir
Giovanni Guidetti'nin milli takım kabusu devam ediyor
Habere Git

"Federasyondan kişilerle sadece 3 dakika konuştum"

Açıklamalarında Sırbistan Voleybol Federasyonu'nun kendisi ile çok az iletişim kurduğunu belirten İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti "Sözleşmem bitti, tüm yaz boyunca federasyondan kişilerle sadece 3 dakika konuştum. Sanırım bu benim son maçımdı. Bilmiyorum. Tüm yaz sadece üç dakika. Biraz Whatsapp üzerinden ama yüz yüze - üç dakika. Yani ihtiyacım olan her şey vardı, program, profesyonel kadro... Ama iletişim, konuşma, planlama yoktu... Muhtemelen hepimiz bu madalyayı kazanmayı umuyorduk. Ve bu olmadı." ifadelerini kullandı.


Son 2 olimpiyatta madalya almışlardı

Sırbistan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı yedinci sırada tamamlaması ile gündem oldu. Ekip, 2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise bronz madalya kazanmıştı.

İlgini Çekebilir
Dünya voleybol sıralamasında yükseldik: Filenin Sultanları kaçıncı sırada?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler