Giovanni Guidetti'den Türkiye itirafı: Gurur duyuyorum

Aleyna Gürgen
22.07.2024 - 09:20 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 09:28

Filenin Sultanları'nın eski başantrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye ile çalıştığı dönem ve Tokyo Olimpiyat Oyunları hakkında konuştu. İşte detaylar...

Giovanni Guidetti'den Türkiye itirafı: Gurur duyuyorum

Güncel olarak Sırbistan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı çalıştıran Giovanni Guidetti, Türkiye ile Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki çeyrek final mücadelesinden bahsetti.

"Çeyrek final o zamanlar takım için gerçekten çok zordu"

Strefa Siatkowki için açıklamalarda bulunan İtalyan çalıştırıcı Giovanni Guidetti, Tokyo hakkında şunları söyledi: "Tabii ki bu olimpiyat oyunlarını hatırlıyorum. Unutamam, çünkü inanılmaz bir turnuva oynadık. Çin'i ve Rusya'yı yendik, Amerika'ya karşı çok iyi oynayarak kaybettik. İyi bir olimpiyat geçirdik, ama çeyrek final o zamanlar takım için gerçekten çok zordu. Baskı çok, çok büyüktü. İlk olimpiyat oyunlarımızda çok genç bir takımdık."

"Türkiye Milli Takımı ile yaptıklarımızla gurur duyuyorum"

Guidetti açıklamalarının devamında ise çeyrek final maçından şu ifadelerle bahsetti: "O çeyrek final maçında olanların, çeyrek finali olimpiyatlardaki en önemli maç haline getirdiğini düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı ile yaptıklarımızla gurur duyuyorum. Tokyo'daki olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan takımla gurur duyuyorum. Bu genç takımın bu etkinlikte oynama şekli de büyük bir gurur kaynağı. Hâlâ birçok iyi anım var, ama çeyrek finalin kötü anısıyla birlikte."

İlgini Çekebilir
Sırbistan için kural tartışması, Giovanni Guidetti kuralları mı çiğniyor?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler