Giovanni van Bronckhorst: "Çantamı hala bekletiyorum"

25.09.2024 - 20:00 | Son Güncellenme: 25.09.2024 - 20:46

Temsilcimiz Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Ajax'a konuk olacağı maç öncesinde teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve kaleci Mert Günok bir basın toplantısı düzenledi.

Giovanni van Bronckhorst: "Çantamı hala bekletiyorum"

AJANSSPOR-HABER

Temsilcimiz Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Hollanda ekibi Ajax'a konuk olacağı maç öncesinde Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst ve kaleci Mert Günok bir basın toplantısı düzenledi.

Mert Günok: "Hocamızın gelişimimizde etkisi büyük"

Teknik direktör van Bronckhorst'un gelişiyle takım olarak geliştiklerini vurgulayan kaptan Mert Günok "Geçen seneye oranla daha oturaklı ve kendimizi bilen şekilde oynadığımızı söyleyebilirim. Burada hocamızın etkisi büyük. Avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Maç maç gitmeyi tercih ederim. İyi başlamak önemli. Zorlu bir deplasmanda oynayacağız. Grubumuz da zorlu. İyi hazırlandık. Yarın galip gelerek Türkiye'ye dönmeyi hedefliyoruz" dedi.

Mert Günok: "Güzel bir maç bizi bekliyor"

Avrupa'da oynamamanın her takım için özel olduğunu belirten Günok "Burada olduğumuz için mutluyuz. Avrupa'da oynamak her oyuncu ve takımlar için iyi hissettirir. Yarın güzel bir maç bizi bekliyor. Zorlu bir maç olacak bizim için de Ajax için de... İyi hazırlandık. Güzel bir hava var. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz" dedi.

Yaş aldıkça daha iyi Mert Günok izliyoruz, bunu neye bağlarsın?

Mert Günok: "Oynamaya geç başlamaya diyebilirim. Genç yaşlarımda daha fazla süre alabilseydim belki çok daha farklı şekilde konuşabilirdik. 5 sene daha oynama niyetim var. Aynı şekilde devam etmek istiyorum"

Mert Günok: "Sezona kupayla başlamamız burada özgüvenle bulunmamıza sebep"

Sezona yaptıkları iyi başlangıcın özgüvenlerini olumlu etkilediğini belirten milli kaleci "Futbolculara ne istediğini net şekilde belirten bir hocamız var. Rakip analizlerini yapıyoruz. Onun direktiflerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Sezona kupayla başlamamız, lige iyi başlamamız burada özgüvenli bulunmamıza sebep" dedi.

Giovanni van Bronckhorst: "Cuma sabahı galibiyetle dönmeyi hayal ediyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst "Sezona çok iyi başladık. Galatasaray'ı yendik, Süper Kupa'yı kazandık. Bugün Amsterdam'dayız. 8 maçın ilkini oynayacağız. Çok güzel bir stat. Tarihsel bir rakip. Beşiktaş olarak tabii ki hedefimiz galibiyet. Kolay olmayacaktır ama gücümüzü göstermeye çalışacağız. Yarın Ajax'a zor anlar yaşatmaya gayret göstereceğiz. Cuma sabahı uçakta galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz" dedi.

van Bronckhorst: "Başlangıçtan çok memnunum"

Beşiktaş ile sezon başındaki performanslarından memnun olduğunu belirten Hollandalı çalıştırıcı "Mucizevi bir doktor değilim bence. Şimdi ile geçen seneye bakarsanız çok farklı teknik direktörler oldu. Farklı çalışma metodları vardı. Gelen ve giden oyuncular vardı. 6 tane teknik direktör değişti. Daha çok dengeyi sağlamaya çalışacağım. Net olmak önemli. Bazı oyuncular aldık, çok deneyimli oyuncular. Çok kaliteli bir kadromuz var. İyi bir grup hissi var, bu da çok önemli. Sahada ve idmanlarda, seyahatlerde görüyoruz. Geçen yıl böyle değildi. Şimdi huzur geri döndü. Başarımızı göstermek çok önemli. Emek vermeye devam etmek zorundayız. Genel olarak başlangıçla alakalı çok memnunum" dedi.

6 hoca değiştirmiş bir takıma gelmeye nasıl karar verdin?

Giovanni van Bronckhorst: "Çok düşündüm. Ama yine de yapmaya karar verdim. Türkiye'de çok iyi kulüpler var. Tutku var. O his şimdi bana gösteriliyor. Organizasyondaki iş birliği, taraftarlar, statta dinamik çok var. Her zaman ödülleri alan kulüplerde çalışmaya alışkınım. Geçen yıl Beşiktaş kupayı kazandı. Bu yolda devam etmeye çalışacağız. Şampiyonluk için devam etmeliyiz"

van Bronckhorst: "Farioli hakkında Türkiye'de hala konuşuyorlar"

Geçmişte Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştıran Ajax Teknik Direktörü Francesco Farioli'nin Türkiye'de halen adından söz ettirdiğini belirten Bronckhorst "Geçen yıla nazaran bu yıl çok şey değişmesi gerekiyor. Bazı oyuncular gitti, yeni oyuncular geldi. Karmaşık bir transfer dönemi geçirdik. Yeni hoca ve yeni çalışma metodu var. Zaman gerekiyor. Sakatlıklar da oldu, bu da işimizi zorlaştırıyor. Farioli hakkında Türkiye'de hala konuşuyorlar" dedi.

van Bronckhorst: "Çantamı hala bekletiyorum"

Her kulüp için huzurun önemine vurgu yapan başarılı çalıştırıcı "Teknik direktör benim. Birçok kişi kadroyu değiştirmekte. Yönetim, teknik ekip... Grubu değiştirmek zorundaydık. Bu beni çok memnun ediyor. Kısa zaman içinde 6 teknik direktör değiştirmek çok fazla bence. Her kulüp için huzur önemli. Bence bu huzura kavuştuk. Çantamı hala bekletiyorum. Umarım daha uzun kalabilirim. Büyük kadromuz var. Farklı sistemler oynayabiliyoruz. Bu kadronun gücü de bu. Bazı oyuncuları dinlendirmek gerekebilecek. Bazı oyunculara da fırsat tanıyacağız" dedi.

van Bronckhorst: "Avrupa'da iyi sonuçlar almak çok önemli"

Avrupa maçlarında alıncak galibiyetlerin önemine vurgu yapan genç teknik direktör "Yurt dışında iyi sonuçlar almak çok önemli. Hollanda'nın 2 takımı hemen Şampiyonlar Ligi'ne gitti. Galatasaray ve Fenerbahçe play-offlarda başarısız oldular. Türk futbolu için kayıptı bu. Beşiktaş'ın imajını burada düzeltmeye çalışacağız. Ajax maçında galip gelmek istiyoruz. Ocak ayından sonra Avrupa Ligi'nde hala etken olmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Farioli topu almak isteyen, pres yapmak isteyen, hücum oynamak isteyen bir hoca. Bizim kalemize ulaşmak isteyecek. Biz de defans yapmak isteyen bir kadro değiliz. Tabii ki her takım gibi mecbur defans yapacağız. Ama biz de pres yapmak isteyeceğiz. Yarın iki tane hücum yapan kadro göreceksiniz. Beklentilerim bu yönde. Defansını iyi sağlayan ekip bence yarın iyi sonuç alacaktır" dedi.

Beşiktaş'ın herhangi bir mevkide eksiği var mı? Galibiyet sürpriz olabilir mi?

Giovanni van Bronckhorst: "Çok güçlü bir takımımız var. Her türlü seviyede oynadılar. O deneyimi Beşiktaş'a getirdiler. Kadro yenilendi. 28 oyuncu gitti. 8-9 yeni oyuncu aldık. Çok mutasyon oldu. Her transferde kendinizi güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Büyük bir adım attık, bu da gelecek sezonlar için temel olacaktır"

van Bronckhorst: "Hollanda Ligi'ni her hafta takip ediyorum"

Hollanda futbolunu iyi bildiğine vurgu yapan Giovanni van Bronckhorst "Her oynadığım maçta aynı şekilde motiveyim. Ajax'ı yıllardır tanıyorum. Hollanda Ligi'ni her hafta takip ediyorum. Her şeyi okuyorum. Bence galip gelip buradan ayrılmak en önemlisi. Ajax'ı tanıyorum ama daha önce farklı bir ekibe ve hocaya karşı oynamıştım. Hislerimde bir fark yaratmıyor. Galip gelmeye açlığım var. Yarın galip gelmek istiyoruz. Etrafındaki insanların seni tanıması önemli. Sen de onları tanıyorsun. Çin'de, İskoçya'da şimdi de Türkiye'deki dönemimde iyi bir karışım yapmak istiyorum. Türkiye'deki ekibim daha büyük. Önce kaliteye bakıyorum. Hollanda'dan geldiğiniz için daha fazla insan tanıyorsunuz. Herkesin gücünü göstermek, herkesin önemli olduğunu söylemek büyük bir ekip sağlamaktadır" dedi.

van Bronckhorst: "Robin van Persie'ye pozitif bakıyorum"

Hollandalı efsane golcü Robin van Persie'nin teknik direktörlük kariyerini değerlendiren Bronckhorst "Robin van Persie'ye pozitif bakıyorum. Şimdi Heerenveen'de teknik direktör. Pozitif bir imajı var, güzel enerji veriyor. Vizyonundan sapmıyor. AZ Alkmaar'a karşı kötü bir mağlubiyet yaşadılar. Bence bununla başa çıkabilecek bir hoca. Kötü anı kenara atıp devam edebilir. Hollanda'da ben onu öyle tanıdım. Onu takip edeceğim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler