Giresunspor - Adana Demirspor: 2-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
29.04.2022 - 22:05 | Son Güncellenme: 29.04.2022 - 22:42

Giresunspor ile Adana Demirspor karşılaştı. Kritik maçı Giresunspor 2-0 kazandı. Bu sonuç ile Giresunspor Süper Lig'de kalmayı garatiledi. İşte detaylar.

Giresunspor - Adana Demirspor: 2-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında GZT Giresunspor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Çotanak Stadyumu'nda oynanan kritik mücadeleyi Giresunspor 2-0 kazanmayı başardı. Bu maçın ardından Karadeniz ekibi puanını 43 yaparak, düşme hattından kurtuldu. Çaykur Rizespor ile Altay'ın ise TFF 1. Lig'e düşmesi kesinleşti.

Giresun iyi başladı golü buldu

GZT Giresunspor, iyi başladığı mücadeleyi futbolu ile baskın devam ettirdi. Maçın 21. dakikasında ise Umut Nayir'in golü ile Adana Demirspor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.

Ceza sahasının hemen önünde kısa paslar sonrasında top son olarak sağ kanatta Hayrullah'ın önünde kaldı. Hayrullah'ın ceza sahasına girer girmez yaptığı ortaya Umut Nayir altı pasın hemen önünden kafayı vurdu. Umut'un şık kafa vuruşunda top, kalecinin solundan ağlarla buluştu.

İkinci yarıya hızlı başladı

Maçta karşılıklı ataklar devam ederken ilk yarıyı üstün futboluyla önde bitiren taraf ev sahibi ekip Giresunspor oldu. Soyunma odasından da motive şekilde gelen Yeşil-Beyazlılar karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başladı. Giresunspor, ilk düdükten 3 dakika sonra Adana Demirspor ağlarına 2. golü bıraktı.

Ceza sahasında topla buluşan Diabate, harika rabona ile topu altı pasa doğru havalandırdı. Ceza sahasında boş kalan Serginho kafa ile top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

Düşme hattından sıyrıldı

GZT Giresunspor, Adana Demirspor'u konuk ettiği maçta 2-0 kazanırken, puanını 43'e yükseltti. 35 maçta 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyet toplayan ve Spor Toto Süper Lig'de 14. sıraya yerleşen Giresunspor, düşme hattından sıyrılmayı başardı.

Avrupa yolunda büyük kayıp

Gelecek sezon Avrupa sahnesinde yer almak isteyen Adana Demirspor, Medipol Başakşehir ile yaşadığı mücadelede yara aldı. Giresunspor'a kaybeden Adana temsilcisi, 35 maçta 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı ve 52 puan ile 5. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler