Giresunspor'dan Orduspor ve Eynesil Belediye ile Depremzedeler İçin Hazırlık Maçı

Akın Ungan
12.02.2023 - 16:39 | Son Güncellenme: 12.02.2023 - 16:52

Giresunspor, Orduspor 1967 ve AmberÇay Eynesil Belediyespor ile depremzedeler için hazırlık maçı yapılacağını duyurdu. Elde edilen gelir afet bölgesine bağışlanacak.

Giresunspor'dan Orduspor ve Eynesil Belediye ile Depremzedeler İçin Hazırlık Maçı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat sabahı 04:17'de 7,7 büyüklüğünde, 9 saat sonra ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ciddi yıkım oluşturdu. Kahramanmaraş merkezli feci afetin ardından arama kurtarma çalışmaları ve yardım kampanyaları başladı. Futbol dünyası da yardım kampanyalarında ön saflarda yer aldı.

Giresunspor'dan afet bölgesine yardım

Spor Toto Süper Lig ekibi Giresunspor, depremden etkilenen vatandaşlara yardımda bulundu. Tırlarla bölgeye yardım malzemelesi yollayan kulüp, takım otobüsünü de bölgeye gönderdi.

Depremzedeler için hazırlık maçı

Giresunspor, depremzedeler için hazırlık maçı oynayacağını duyurdu. Yeşil-Beyazlılar, Orduspor 1967 ve Eynesil Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Maçlarda elde edilen gelirler ise depremzedeler için bağışlanacak.

İlgini Çekebilir
Trabzon kombineyi kaldırdı! Basel maçının bilet gelirleri depremzedelere
Habere Git

Kulüp açıklama yaptı

Giresunspor, internet sitesi üzerinden duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen yıkıcı deprem sonrası birçok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ülke olarak hepimizi yasa boğan bu yıkıcı depremin yaralarını birlikte saracağımıza olan inancımız tamdır" ifadeleri ile başlandı.

Duyuruda, "Bu vesileyle Bitexen Giresunspor Kulübü olarak, depremzedeler ve deprem felaketinde hayatını kaybeden Giresunspor altyapısından yetişen Saruhan Bolat ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın anısına Orduspor 1967 ve AmberÇay Eynesil Belediyespor ile kulübümüz arasında dostluk maçı oynanmasını planlamaktayız. Bu maçlardan elde edilen gelirler ise deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bağışlanacaktır. Karşılaşmaların oynanacağı tarihler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak olan maç takvimlerinin ardından belirlenecektir" denildi.

Son olarak, "Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Milli basketbolcu Nilay Aydoğan'dan acı haber
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler