Giresunspor’dan kritik galibiyet

18.04.2017 - 19:27 | Son Güncellenme: 18.04.2017 - 19:27

AJANSSPOR - 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, ev sahibi Adana Demirspor'u 2-1’lik skorla geçen konuk ekip Giresunspor kazandı.

 Play-off şansını sürdürmek için bu karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen ev sahibi Adana Demirspor karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapmayı başardı. İç saha avantajını da kullanmak isteyen Adana temsilcisi dakikalar 34’ü gösterdiğinde takımın en önemli gol ayağı Mickael Pote ile öne geçmeyi başardı.

 Golü yedikten sonra biraz daha hücuma çıkmaya başlayan Giresunspor, 44. dakikada gole çok yaklaştı fakat Adana Demirspor kalecisi Fevzi Elmas, ceza sahası dışında ellerini kullanarak golü engelledi fakat bu hareketi sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

 İkinci yarıda eksik kalan rakibinin üzerine gelmeye başlayan Giresunspor, her geçen dakika baskısını artırdı ve dakikalar 81’i gösterirken Özgürcan Özcan ile beraberliği yakaladı.

Hem ikinci yarının tamamını 1 kişi eksik oynaması hem de golü yemiş olmanın momral bozukluğuyla maça devam eden ev sahibi takım ilk golden 3 dakika sonra kalesinde 2. golü de gördü. Volkan Okumak 84. dakikada  attığı golle maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Zaman zaman sertleşen karşılaşma tam 7 sarı kart ve 1 kırmızı kartla sona erdi.

Bu sonuçla 34 puanda kalan Adana Demirspor, 11. Sırada kaldı ve play-off hattına yaklaşma şansını kullanamadı. Puanını 46’ya yükselten Giresunspor ise ilk iki şansını devam ettirmeyi başardı.

Adana Demirspor önümüzeki hafta Göztepe deplasmanına giderken,  Giresunspor kendi sahasında Yeni malatya’yı konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler