Giresunspor'a Transfer Yasağı Getirildi

Akın Ungan
15.03.2022 - 19:55 | Son Güncellenme: 15.03.2022 - 20:10

GZT Giresunspor'a, eski başkan Sacit Ali Eren döneminde transfer edilen Adriano Facchini'ye 115 bin Euro borçtan dolayı transfer yasağı getirildi. İşte detaylar...

Giresunspor'a Transfer Yasağı Getirildi

Spor Toto Süper Lig'de iyi bir sezon geçirmeyen GZT Giresunspor, aldığı kötü haber ile yıkıldı. Kulübün, transfer tahtası kapandı.

Giresunspor'a transfer yasağı

Giresunspor'a, eski oyuncusunu olan borcundan dolayı transfer yasağı getirildi. Kulüp, borcu ödemezse transfer döneminde takıma yeni oyuncu dahil edemeyecek.

Yasağın sebebi 115 bin Euro

Giresunspor'a, eski Başkan Sacit Ali Eren döneminde transfer edilen Adriano Facchini'ye 115 bin Euro borcundan dolayı transfer yasağı geldiği öğrenildi.

Açıklama yapıldı

Kulüpten, konu ile ilgili yapılan açıklamada şı ifadeler kullanıldı: "Giresunspor'umuzun transfer tahtası, gelen bu borç nedeniyle tekrardan kapanmıştır. Süper Lig'de kalıcı olmak için büyük mücadele veren Giresunspor'umuz, eski yönetimlerin sonu gelmeyen borç yüküyle de mücadele etmektedir."

"Her gün yenisi eklenen ödenmeyen eski borçlar ile karşı karşıya kalmamız, artık kabul edilebilir sınırları aşmıştır. Bu bitmeyen borç yükünün yarattığı tahribat ve hasarı Giresunspor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Eski dönem borçlarla mücadele

Giresunspor'un resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda, Yeşil-Beyazlıların sene başından bu yana eski dönem borçlarını ödeyebilmek için mücadele ettiği vurgulandı.

Adriano Facchini kimdir?

12 Mart 1983 doğumlu Adriano Facchini, futbola ülkesi Brezilya'nın Santos Altyapısı'nda başladı. Brezilya'da uzun süre futbol oynayan 39 yaşındaki kaleci, União Madeira takımı ile sözleşme imzalayarak, Portekiz'e geldi. Gil Vicente kulübünden Karabük'e transfer olarak Türkiye'ye gelen Facchini, tekrar Portekiz'e döndü.

Adriano Facchini'nin Giresunspor performansı

8 Temmuz 2019'da Suudi Arabistan takımı Al-Batin FC'den Giresunspor'a bedelsiz transfer olan Brezilyalı file bekçisi, Karadeniz ekibinde 1 sezon forma giydi. Giresun'da 22 maça çıkan tecrübeli kaleci, 28 gol yerken 6 maçta kalesini gole kapattı.

Senin için hazırladığımız haberler