Galatasaray'ı Yenen Giresunspor'da Hakan Keleş ve Hakan Karaahmet Başarının Anahtarı

Akın Ungan
14.08.2022 - 15:07 | Son Güncellenme: 14.08.2022 - 15:15

İki yıldır Giresunspor'da Başkan olan Hakan Karaahmet ve Teknik Direktör Hakan Keleş, az bütçeyle çok iş yapıyor. Galatasaray'ı iki sezondur deplasmanda 1-0 yenen takımda başarının anahtarı ise istikrar!

Galatasaray'ı Yenen Giresunspor'da Hakan Keleş ve Hakan Karaahmet Başarının Anahtarı

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Tarihler 8 Ağustos 2020’yi gösterdiğinde, Giresunspor’un Aksu Mahallesindeki tesislerinde düzenlenen olağanüstü kongrede rakibi Osman Çırak’ı geçen Hakan Karaahmet, Giresunspor’un yeni başkanı oldu. Başkan Karaahmet’in ilk sözleri "Bundan sonra gün bütünlük ve istikrar günüdür" şeklindeydi.

Hakan Karaahmet, Hakan Keleş'i göreve getirdi

Hakan Karaahmet'in ilk icraatı, seçildikten hemen 2 gün sonra daha önceki yıllarda yardımcı teknik direktörlük yapan Hakan Keleş’i teknik direktör olarak takımın başına getirmek oldu. Onu göreve getirirken Hakan Karaahmet, "Bizleri uzun soluklu bir başarıya taşıyacağına inanıyorum" demişti.

Rıza Çalımbay ve Hakan Keleş'ten başka isim yok

İşte o tarihlerden günümüze gelen 2 yıllık süreçte, Hakan Karaahmet ve Hakan Keleş eşine zor rastladığımız bir şekilde görevlerinin başında. Hatta bazı takımların sezonda 3-4 hatta 5 teknik adam değiştirdiği bir ortamda Hakan Keleş, takımın başında 3. sezonuna girdi. Süper Ligi'de üst üste 2 sezon kesintisiz takımının başında kalan tek isim Sivasspor'un tecrübeli çalıştırıcısı Rıza Çalımbay.

Az para çok iş!

Ayrıca Hakan Keleş'in bu 2 sezonda büyük bütçeye sahip olmadan görevini başarıyla yürüttüğünün altını çizmekte fayda var. Keleş bu durumu şöyle açıklıyor: "Büyük takımların bir futbolcuya verdiği bonservisle biz takımı kuruyoruz. İnanılmaz bütçe farkı var."

Futbolcularda da istikrar

Peki bu istikrar sadece yönetim ve teknik heyet boyutunda mı? Bu sorunun cevabını bulmak için deplasmanda hınca hınç dolu taraftarın önünde oynanan ve 1-0 kazanılan Galatasaray maçının ilk 11’ine bakmak yeterli. Kaleci Onurcan Piri, stoper Sergen Piçinciol, sağ bek Hayrullah Bilazer ve Brezilyalı orta saha Serginho ile 3. sezona merhaba diyen bir Giresunspor var. Ayrıca yedek oyuncu genç Erol Akdağ, 3. sezonu gören isimler arasında.

Okan Kocuk'un yedeği Onurcan Piri maçın yıldızı oldu

Şüphesiz ki oyuncular da bu 2 sezonda çok sıkıntılar yaşadı ama yılmadan çalışmaya devam etti. Örneğin TFF 1. Lig'de şampiyon sezonun kalecisi olan ama geçen sezon Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Okan Kocuk’un yedeği olarak çok fazla şans bulamayan Onurcan Piri, sarı kırmızılar karşısında maçın en iyi ismi oldu.

Giresunspor, Türk futboluna örnek olur mu?

Hakan Karaahmet ve Hakan Keleş yaptıklarıyla adeta ders veriyor. Düşük bütçeyle kurulan takımı Süper Lig'e çıkarmayı başarıp, orada tuttular. Amaçları kendilerinden çok daha bütçeli takımların arasından sıyrılarak yine ligde kalmak. Giresunspor gibi maddi imkanları kısıtlı bir camianın istikrarlı yürüyüşü borç batağındaki kulüpler için örnek teşkil eder mi? Başkanlar bu yapılanmadan ders alır mı? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler