Giuliano konuştu: 4-3-3 sistemi...

07.07.2018 - 21:21 | Son Güncellenme: 08.07.2018 - 00:21

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano, İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano, İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Bu maçta sahaya kaptan çıkan sarı-lacivertli futbolcunun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Daha iyi olacağımızı düşünüyorum”

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Giuliano, “Yaklaşık 1 haftadır yoğun fiziksel çalışmalarımız oluyordu. Bugün iyi bir performans sergiledik. İyi bir sonuç alamadık ama maç içinde iyi anlarımız vardı. Günden güne daha da çok gelişeceğiz. Yeni bir hocamız ve yeni bir felsefemiz var. Ligin başlangıcına kadar çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Yeni sisteme adapte olmaya çalışacağız”

10 numara pozisyonunda oynamaya alışık olduğunu belirten Brezilyalı oyuncu, “Yeni bir sisteme geçeceğimiz zaman bu sisteme en iyi şekilde adapte olmamız gerekiyor. Takıma en uygun sistemi bulmamız gerekiyor. 4-3-3’e adapte olmalıyız. Ben bu pozisyonda hem eski takımlarımda hem milli takımda oynadım. 10 numara pozisyonuna oynamaya alışığım. Daha serbest ama ceza sahasına giren pozisyonda… Geçen sezondan daha farklı bir pozisyonda olacağımı düşünmüyorum. Yeni sisteme adapte olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Giuliano’dan kaptanlık sözleri

Sahaya kaptan olarak çıkmaktan dolayı onur duyduğunu söyleyen Giuliano, “Bu sadece bir hazırlık maçıydı. Bu çok büyük bir sorumluluk. Aynı zamanda teknik direktörümüzün de karakterime ve futboluma ne kadar güvendiğini gösteriyor. Takımda çok lider var. Ben de bunlardan biri olabilirim. Hocamız istediği zaman kaptan olarak çıkmaktan mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı.

Giuliano’nun milli takım üzüntüsü

Son olarak milli takıma çağrılmadığı için çok üzgün olduğunu belirten Giuliano, “Geçen sene bunun için çok çalıştım. Çağırılmadığım zamanlarda milli takımı destekledim. Elenmemizden dolayı çok üzüldüm. Belçika çok iyi bir takım. Neymar sıra dışı bir yıldız. Sıra dışı yıldızların eleştirilmesi normaldir çünkü sırtındaki sorumluluğu taşımak kolay değil. Ben onun dünyanın en iyisi olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Senin için hazırladığımız haberler