Inter - Atalanta: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
27.05.2023 - 23:33 | Son Güncellenme: 27.05.2023 - 23:55

Serie A'da Atalanta'yı 3-2 yenen Inter, ligde ilk 4'ün içinde olmayı garantiledi. Böylece Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne 2. Eleme Turu'ndan katılacak olması kesinleşti.

Inter - Atalanta: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Serie A'da son düzlüğe gelindi. Inter, 37. haftada Atalanta ile karşı karşıya geldi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği İtalyan dev, Atalanta'yı 3-2 yendi. Inter böylece son haftaya ilk 4'ün içinde olmayı garantileyerek girdi.

Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turunda

Inter'in Serie A'da ilk 4'ü garantilemesiyle Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılması da kesinleşti. 

Süper Lig şampiyonu, Inter'in ligde ilk dörde giremeyip Şampiyonlar Ligi'ni kazanması durumunda, Devler Ligi'ne 1. eleme turundan katılmak zorunda kalacaktı.

İlgini Çekebilir
Tarihinde ilk kez Premier Lig'e çıktıklar!
Habere Git

Şampiyonumuz Devler Ligi'nde seri başı

Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi play-off turuna kadar seri başı olacak. Play-Off turunda ise Kopenhag, Young Boys ve Dinamo Zagreb'den birinin playoff'tan önce elenmesi durumunda, temsilcimiz play-off'a da seri başı çıkacak.

Giuseppe Meazza'da sezonun son maçında açılış Lukaku'dan

Inter'in bu sezon sahasında oynadığı son maçta ilk gol Romelu Lukaku'dan geldi. Belçikalı yıldız forvet henüz 1. dakikada ağları havalandırdı. Martinez, orta sahaya kadar gelerek top aldı ve Lukaku'yu savunma arkasına kaçırdı, Lukaku kaleciyi de geçerek topu boş ağlara gönderdi.

Inter fırtınası dinmedi! 2 dakika sonra yeniden

Maçın başında 1-0 öne geçen Inter, 3. dakikada Barella ile 2-0'ı buldu. Dimarco, ceza sahası sol çaprazdan sert vurdu, kaleci gole izin vermedi. Dimarco dönen topu tamamlamak istedi, Sportiello bir kez daha izin vermedi ama Barella dönen topa ceza sahası sağ çaprazından gelişine vurarak topu ağlara gönderdi.

İlgini Çekebilir
Dortmund bunu 100 yıl unutamaz
Habere Git

Pasalic farkı 1'e indirdi

Atalanta, 36. dakikada farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma topu bir türlü uzaklaştıramadı ve Pasalic, altı pasın önünden vuruşu ile topu kalecinin sağından ağlara gönderdi.

Brozovic bıraktı, Martinez yuvarladı

Inter, Martinez ile farkı yeniden 2'ye çıkardı. 77. dakikada Lukaku'nun pasında savunma arkasına sarkan Brozovic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda soluna doğru verdi. Martinez, topu boş kaleye gönderdi.

Muriel'den müthiş gol!

Mücadelenin 90+1. dakikasında Atalanta'da Muriel, müthiş bir gole imza attı. Fakat bu gol puan için yeterli olmadı. Merkezde, ceza sahasının önünde kazanılan serbest vuruşu Muriel kullandı. Top, barajden geri döndü. Dönen topa Muriel bir kez daha sert ve gelişine vurdu. Top, üst direğe ve kaleci Onana'ya çarparak ağlara gitti.

Senin için hazırladığımız haberler