Glen Kamara, kendisine ırkçılık yapan Kudela’yı ifşa etti!

20.03.2021 - 02:18 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 02:52

Dış haberler… UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu tamamlandı ancak Glasgow Rangers - Slavia Prag maçı hala gündemden düşmedi. Rangers futbolcusu Glen Kamara, Prag futbolcusu Ondrej Kudela’nın oyun içinde kendisine iki kez hakaret ettiğini ve ırkçı söylemle aşağıladığını iddia etti. UEFA’nın soruşturma kapsamına dahil etmesi için noterlik aracılığıyla o geceyi Kamara, ırkçılığa karşı aman verilmemesi gerektiğini düşünüyor. İşte detaylar…

Glen Kamara, kendisine ırkçılık yapan Kudela’yı ifşa etti!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi’nde Perşembe günü oynanan maçlarla beraber son 16 turu karşılaşmaları sona erdi. Slavia Prag ve Glasgow Rangers maçında, Çek ekibi bir üst tura yükselmesine rağmen futbol otoriteleri, başarıyı değil; ırkçılığı konuşuyor. Nitekim, Rangers antrenörü Steven Gerrard’ın, Praglı Kudela’yı ırkçılıkla  itham etmesiyle beraber gözler Prag cephesine çevrildi.

Slavia Prag, konuya ilişkin bir açıklama yaparak; futbolcuları Ondrej Kudela’nın hiçbir şekilde ırkçılığa karışmadığını ve Glen Kamara’ya hakaret vari bir söylemde bulunmadığını ileri sürdü. Aradan geçen kısa sürede UEFA, konuyu incelemeye alıp soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Glasgow Rangers futbolcusu Glen Kamara ise, UEFA’nın faydalanabilmesi için civarda bulunan bir noterliğe gidip, Kudela’nın kendisine söylediği ifadeleri burada yazıya aktardı. Daha sonra bu ifadeleri sosyal medya hesabından paylaştı. Gerrard’ın “söyleyemeyeceğim kadar iğrenç” dediği o sözler, çığ gibi tepki topladı. İşte, Kamara’nın çok konuşulan ifadesi…

“Futbolda ırkçılığa ve bağnazlığa yer yok…”

"Futbolda ırkçılığa ve bağnazlığa yer yok. Yaz aylarından beri çoğumuz, ırkçılığa karşı diz çöküyoruz. UEFA gerçekten ırkçılığa kırmızı kartı göstermek niyetindeyse o zaman tiyatroyu durdurmanın ve sıfır tolerans göstermenin zamanı geldi.

Bir oyuncu olarak kendimin veya bir başkasının sahada ırkçılığa maruz kalmasını istemiyorum. Ondrej Kudela’nın iğrenç ırkçı tacizi bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşti. UEFA’nın bu tür davranışları cezalandırmaması, onları cesaretlendiriyor.

“Seni…. maymun…”

Dün, Slavia Prag'la oynanan maçta Kudela takım arkadaşımla tartışıyordu. Ben müdahale etmeye gidince, “Bir saniye karıcığım.” dedi. Daha sonra ağız hareketlerinin okunmaması için ağzını kapatarak yanıma geldi ve “Seni ….. maymun….” ifadelerini kullandı. Profesyonel bir futbolcudan bu ifadeleri duyunca şok oldum. Kedel’in iddiasına göre güya ben ona küfretmişim. Külliyen yalan. Kudela bunları yapmadan önce planlamıştı. Ayrıca takım arkadaşım Bongani Zungu'nun duymasına yetecek kadar yüksek sesle konuştu.

Takımımın, kulübümüzün ve özellikle menajerimiz Steven Gerrard'ın koşulsuz desteği için minnettarım. Biz siyah oyuncular olarak, bu tür bağnazların cezasız kalmasından bıktık."

Slavia Prag, Rangers deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrılarak; totalde 3-1'lik skorla Glasgow Rangers'ı eleyip, çeyrek finalde Arsenal'in rakibi oldu. Prag'ın Arsenal'le oynayacağı ilk maç 8 Nisan'da Emirates Stadyumu'nda.

Senin için hazırladığımız haberler