Gloria Ironman ne zaman başlayacak?

24.10.2015 - 15:44 | Son Güncellenme: 24.10.2015 - 15:44

Gloria Ironman 70.3 Antalya Yarışları, yarın başlayacak.

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Gloria Sports Arena'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yarışların bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenleneceğini söyledi.

Ocak 2015'de Gloria Sports Arena'yı yaptıklarını anlatan Özaltın, 50'den fazla spor dalının bir arada yapılabildiği, tüm sahalarının uluslararası standart ve sertifikalar ile belgelendiği merkezle sporcuların ihtiyacı olan her şeyi bir araya getirdiklerini kaydetti.

Tesisin 50 milyon avroluk bir yatırım olduğuna değinen Özaltın, "Bu yatırım hem insanları hem de ülkemizi sevdiğimiz için yapıldı. Bölgenin artık spor ve dev organizasyonlarla anılması için üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Umuyorum ki seneye 57'den fazla ülkeye ulaşır ve daha fazla yarışçıyı ülkemize getiririz" diye konuştu. 

- "Katılımcıların yüzde 33’ü Türkiye'den"
Ironman Avrupa, Güney Afrika ve Ortadoğu Üst Düzey Yöneticisi Thomas Dieckhoff da yarışların Türkiye'ye getirilmesinde doğru bir karar verdiklerini söyledi. Türkiye'nin misafirperverliğini dünyaya göstermek istediklerini dile getiren Dieckhoff, Ironman'in yapıldığı ülkelerde triatlonun geliştiğine işaret etti.

Dieckhoff, Gloria Ironman 70.3 Antalya Yarışları'na katılanların yüzde 33'ünün Türkiye'den olduğunu belirterek, "Türkiye, Rusya için kolay gelinebilecek bir destinasyon. Bu ilk yarışta 200'den fazla Rus sporcu var" dedi.

Toplantıya, Gloria Sport Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir, 2013 Ironman Dünya Şampiyonu Frederik Van Lierde, İtalyan Profesyonel Atlet ve Ironman Alberto Casadei, IXXALP Ironman'in sahibi Andreas Wernig de katıldı.

- Gloria Ironman 70.3 Antalya Yarışları
60 ülkeden bin 224 sporcunun katılacağı yarışlarda en genç sporcu 20, en yaşlı sporcu 80 yaşında. Katılımcıların yüzde 25'ini kadınlar oluşturuyor.

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek yarışlarda sporcular, Belek Sahil Park'tan denize girip 1,9 kilometre yüzecek, 90 kilometre bisiklete binecek ve son etapta 21,1 kilometre koşacak.

Senin için hazırladığımız haberler