Göçebe Tuzlaspor'un stat isyanı

Salim Manav
05.03.2022 - 13:44 | Son Güncellenme: 05.03.2022 - 13:53

Spor Toto 1. Lig takımı Tuzlaspor'da stadyum ve tesis problemi devam ediyor. İstanbul ekibi iç saha maçlarını farklı 6 statta oynadı. Kaptan Ferhat Öztorun'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

Göçebe Tuzlaspor'un stat isyanı

AJANSSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig'de 2 sezondur mücadele eden Tuzlaspor'un stadyum ve tesis sorunu çözüme kavuşmadı. İstanbulspor'la oynayacağı iç saha maçını Kocaeli Stadyumu'nda oynayacak.

TFF, Esenyurt istediğini redetti

Tuzlasporlu yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonu'na; 'İç saha maçımızı deplasman takımı İstanbulspor'un sahası Esenyurt Stadyumu'nda oynayabiliriz' diye iletti. 1. Lig Kulüpler Birliği'nde masaya yatırılan konuda kulüp başkanları itiraz etmezken; TFF, Tuzla'nın istediğini reddetti.

6 farklı stadyumda oynadılar

1. Lig'de 2. sezonunu geçiren Tuzlaspor yaklaşık 1.5 yıl sürede adate bir göçebe gibi 6 farklı stadyumda mücadele etti. Tuzlaspor'un iç saha maçlarını; Esenyurt Necmi Kadıoğlu, Ümraniye Hekimbaşı, Kocaeli, Eyüp, Vefa, Atatürk Olimpiyat Stadyumları'nda oynadı.

Antrenmanlar Kocaeli'de

Stadyum problemi dışında, tesis problemi de olan Tuzla, geçtiğimiz sezon antrenmanlarını halı sahalarda yapmıştı. İstanbul ekibi bu sezon ise antrenmalarını komşu şehir Kocaeli'de yapıyor. Tuzlasporlu idareciler, konuyla ilgili TFF'den çözüm bekliyor. Tuzla, farklı stadyumlarda oynadıkları maçlar için her sezon için yaklaşık 3 milyon TL ücret ödüyor.

Ferhat Öztorun: Sahamızın olmaması bizi yoruyor

Tuzlaspor'da İstanbulspor maçı öncesi konuşan kaptan Ferhat Öztorun, "Sahamızın olmaması bizi yoran bir durum. Bizim hemen hemen her maçımız başka bir sahada geçiyor" dedi.

Bolu galibiyeti nefes aldırdı

Öte yandan; erteleme maçında Boluspor'u 1-0 yenen Tuzlaspor rahat bir nefes aldı ve 34 puanla 11. sıraya yükseldi.

Senin için hazırladığımız haberler