Göçmenler için koşacaklar!

11.11.2017 - 15:58 | Son Güncellenme: 11.11.2017 - 15:58

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü "Göçmenler için koş" sloganıyla halk koşusuna katılacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" temasıyla düzenlenen maratonda, Türkiye'de göç olgusuna dikkat çekmek için yarın "Göçmenler için koş" sloganıyla halk koşusunda yer alacakları bildirildi.

Yapılan açıklamada, halk koşusuna katılacak 60 kişilik ekipte Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, genel müdür yardımcısı Gökçe Ok, daire başkanları Önder Bakan, Harun Başıbüyük ve Aydın Keskin Kadıoğlu'nun hazır bulunacağı kaydedildi.

Göçmen çocukların Türkiye'ye, aynı zamanda Türkiye'deki çocukların da göçmenlere uyum sağlaması, karşılıklı kültürlerin tanınması ve uyum içerisinde yaşaması, empati yapabilmesi açısından köprüler oluşturmak amacıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile çizgi karakteri "MUYU"nun da yarışa katılacağı aktarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler