Gökdeniz Karadeniz'den Ajansspor'a özel açıklamalar! Tüm merak edilenleri yanıtladı...

09.05.2018 - 16:24 | Son Güncellenme: 09.05.2018 - 16:24

Gökdeniz Karadeniz'den Ajansspor'a özel açıklamalar! Tüm merak edilenleri yanıtladı...

Gökdeniz Karadeniz jübilesinin ardından çok özel açıklamalar yaptı.

BÜTÜN DUYGULARI AYNI ANDA YAŞADIM

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Gökdeniz, "Rubin Kazan'da futbolu bırakmak gurur verici, sevindirici bir olay. Bütün duyguları aynı anda yaşadığım bir gündü. Kelimelerle anlatmaya kalsam başarılı olamam. Kulüp çok güzel bir organizasyon yaptı. 300. maçıma denk geldi. Güzel bir sürpriz oldu benim için. 61 numaralı formayı da emekliye ayırdılar" dedi.

1 SENE DAHA OYNAYABİLİRDİM

2008'den bu yana Rubin Kazan'da oynayan 38 yaşındaki futbolcu, "İsteseydim sözleşmemi bir sene daha uzatabilirdim ama gençlerin önünü açmak için sözleşmemi uzatmadım. Zaten futboldan kopmayacağım. Rubin Kazan'da yardımcı antrenörlüğe başlayacağım. Öğrenecek çok işimiz var, zaman kaybetmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Gökdeniz, "Profosyonel olarak yaşanılırsa, 38 yaşına kadar oynamak çok büyük bir başarı değil. Eskiden futbolcular için 33-34 yaşındaki futbolculara yaşlı nitelendirilmesi yapılıyordu, şimdilerde ise 36-37 yaşına kadar yaşlı diye nitelendirme yapılmıyor. Avrupa'da oyunculara tecrübeli diyorlar, yaşlı diye denilmiyor. Aslında 2 sene daha oynardım. Vücuduma iyi baktım, kilo almadım. Artık başka hedeflere açılmak istedim" dedi.

TÜRKİYE'DE BU YAŞA KADAR OYNAYABİLİR MİYDİN?

Gökdeniz Karadeniz, "Türkiye'de olsaydım 38 yaşına kadar oynamak zor olurdu, belki daha önce bırakırdım. (Galatasaray'a transfer konusunda) Onlar eskilerde kaldı, konuşmak doğru değil. Türkiye'den teklifler aldım ama dediğim gibi bunlar eskide kaldı. Artık futbolculuk kariyerimi bitirdim. Ben Rubin Kazan kulübünde 10 sene oynadım. Çok zorlandığım zamanlar da oldu. Dili zor, iklimi çok sert. Zorluklarla başa çıkmak önemli. 10 sene oldu ve bununla da mutluyum ben. Yurtdışına çıkan futbolcuların da uzun yıllar orada kalmaları gerek" diye konuştu.

TRABZONSPOR

Gökdeniz Karadeniz, "Sayın Ahmet Ağaoğlu yeni başkan oldu. Çok sevdiğim biri. Özkan Sümer'de hocamdı benim. Bence Trabzonspor doğru bir yolda. Maddi sıkıntılardan da kurtulmaları önemli. Trabzonspor'dan bir teklif gelmedi bana. Ben yurt dışında başlamak istedim antrenörlüğe. Trabzonspor'un ismi her zaman ligde ilk 4 arasına girecek bir takım. Bence gelecek sene yarışın içinde olacak. Umarım maddi sıkıntıyı düzeltirler. Düzeltirlerse çok doğru adımlar atacaklar" dedi.

GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU BIRAKMAZ

Gökdeniz, "Süper Lig'de bu saatten sonra Galatasaray, ligi şampiyonu olarak bitirir. Rubin Kazan ile Avrupa'da çok güzel galibiyetlerimiz oldu. Allah da bana, Barcelona ve Atletico Madrid'e gol atmayı nasip etti" şeklinde konuştu.

DEVLET LİYAKAT NİŞANI

Gökdeniz, "Tataristan Cumhuriyeti, bana liyakat nişanı verdi. Benim için çok gurur verici bir şey. Başka hiçbir futbolcuya verilmemişti, ilk kez bana verdiler. Ayrıca hayatımı kitap yapmak istediklerini söylediler, benim için çok gurur verici" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler