Gökhan Gönül yine kafasını kullandı!

09.03.2021 - 10:12 | Son Güncellenme: 09.03.2021 - 12:59

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin ilk golünde kaptan Gökhan Gönül'ün kafayla yaptığı asist yine ön plandaydı. Gökhan Gönül bu sezon yaptığı bütün gol katkıları kafasından geldi. İşte detaylar...

Gökhan Gönül yine kafasını kullandı!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de yaşadığı sakatlık sonrası yerini Nazım Sangare’ye kaptıran kaptan Gökhan Gönül, 3 hafta önce Trabzonspor deplasmanıyla formasına kavuştu. Performansını gittikçe yukarıya doğru taşıyan 35 yaşındaki oyuncu, Konyaspor deplasmanında kafasıyla asist yaptı. Gökhan Gönül'ün bu sezon attığı goller ve yaptığı asistlerin hepsi kafa topuyla oldu.

14 maç kaçırdı

Sezon başında Beşiktaş ile sözleşmesi sona erdikten sonra 4 yıl sonra kendi ifadesi ile yuvası Fenerbahçe’ye dönen Gökhan Gönül yaşadığı sakatlık nedeniyle 14 maç kaçırdı. 14 karşılaşmada forma giyen Gönül, 14 maçta 2 gol attı, 2 asist yaptı.

Konyaspor'a karşı 5 pas arası yaptı

Sarı lacivertlilerin kaptanı, Konyaspor maçında sadece Atilla Szalai'nin attığı ilk golün asistini yapmakla kalmadı, maç boyuncu defansta yaptığı kritik müdahalelerle de dikkat çekti. 46 pas yapan Gökhan Gönül yüzde 82.6 isabet oranı tutturdu. Rakip sahadaki paslardaki oran ise yüzde 76'da kaldı. 2 ikili mücadeleden galip ayrılan Fenerbahçe kaptanı, 2 top kapma, 1 uzaklaştırma, 5 pas arası ile oynadı. Hücuma da destek veren Gökhan Gönül, asistin yanı sıra 2 şut pası verdi. Kaptanın tek ortası da isabetsiz oldu.

22 maç sonra asist

Konyaspor maçında Attila Szalai’nin attığı gole katkıda bulunan Gökhan Gönül 22 maç sonra asist yaptı. 35 yaşındaki yıldız en sonra sarı lacivertlilerin 6.haftada kendi evinde Trabzonspor’u 3-1 yendiği mücadelede kornerde gelen topu kafayla aşırtarak Cisse'ye asist yapmıştı. Böylece Fenerbahçe kaptanı bu sezon yaptığı iki asiste de kafasını kullanmış oldu. Gönül, ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor'a ve deplasmanda Denizlispor'a kornerden gelen toplara kafa vurarak gol sevinci yaşadı. Böylece 35 yaşındaki futbolcu, bu sezon ham gollerini hem asistlerini kafayla yapmış oldu.

Toplamda 23 gol ve 68 asisti var

Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan Gökhan Gönül eski takımı Beşiktaş ile sezon başında sözleşmeyi uzatma görüşmelerinde anlaşamayınca devreye sarı lacivertli kulüp girerek transferi bitirmişti. Tecrübeli yıldız 4 sezon boyunca Beşiktaş’ta 9 gol 14 asistlik performans sergilemişti. Gökhan Gönül, Hacettepe Spor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’taki toplam kariyerinde 498 maça çıkarken 23 gol attı, 68 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler