Gökhan Günaydın kimdir?

23.01.2020 - 17:03 | Son Güncellenme: 23.01.2020 - 17:03

24. Dönem CHP Ankara milletvekili olarak görev yapan Gökhan Günaydın, çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapmıştır. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı ve KESK Tarım Orkam-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenen Gökhan Günaydın'ın hayatını ve kariyerini sizler için hazırladık..

Gökhan Günaydın kimdir, kaç yaşında ve nereli?  soruları vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 24. Dönem Ankara Milletvekilliği görevinin yanı sıra birçok üst düzey pozisyonda etkin çalışmalarda bulunan Gökhan Günaydın'ın biyografisi haberimizde...

GÖKHAN GÜNAYDIN KİMDİR?

Gökhan Günaydın, 21 Mayıs 1964'te Amasya'da doğdu. Babasının adı Nevzat, annesinin adı Birsel'dir.

Hukukçu, İktisatçı, Ziraat Mühendisi ve Öğretim Üyesi Doç. Dr.; İstanbul Üniversitesi Hukuk, Anadolu Üniversitesi İktisat ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. TODAİE Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora programlarını tamamladı.

Cambridge Sawstonhall İngilizce Dil Programı, Berlin Eyaleti İçişleri Senatörlüğü Yerel Yönetimler, Ankara Üniversitesi ATAUM AB Ortak Tarım Politikası ile AB Jean Monnet Hukuk Uzmanlığı sertifikaları sahibidir. Özel sektörde ve TMO'nun çeşitli birimlerinde çalıştı. İzzet Baysal Üniversitesi İİBF İktisat Politikaları Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2010 yılında makroekonomi doçenti oldu ve Ankara Üniversitesine geçti. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı ve KESK Tarım Orkam-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Çok sayıda makalesi ve kitabı yayınlanmıştır.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Günaydın, evlidir.

Senin için hazırladığımız haberler