Gökhan Töre, 30 maç şartını tutturamadı! Sezon sonu...

18.03.2021 - 11:24 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 22:36

Transfer haberleri... Beşiktaş'a sezon başı geri dönen Gökhan Töre'nin sözleşmesi otamatikman uzamayacak. Bugüne kadar sadece 12 maça çıkan Töre'nin 30 maç şartını tutturmasına olanak kalmadı. Peki Töre'nin siyah beyazlı defteri kapanacak mı? Son kararı kim verecek? İşte detaylar...

Gökhan Töre, 30 maç şartını tutturamadı! Sezon sonu...

Erdal CÖMERT-ÖZEL

Beşiktaş'e sezon başında yeniden dönen ve eski günlerine dönmesi beklenen Gökhan Töre, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklenen çıkışı yapamadı. Teknik direktör Sergen Yalçın ile Yeni Malatyaspor'da çalışan ve sakatlık öncesi dönemlerinden esintiler sunan Töre, yeninden geldiği siyah beyazlılarda sözleşme şartlarına uyacak kadar maçta forma giyemedi.

Gökhan Töre'nin sözleşmesindeki madde

Beşiktaş, Gökhan Töre ile 700 bin Euro ve maç başı primleri karşılığında 1 yıllık bir sözleşme imzaladı. Mukaveleye, "30 maçta forma giyerse sözleşme 1 yıl otomatikman uzar" maddesi konuldu. Ancak; gerek sezon başında gerekse de ortasında yaşadığı sakatlıklarla birçok maçı kaçıran Töre, kalan tüm maçlarda oynasa dahi, bu şartı yerine getiremeyecek.

Kaç maçta sahaya çıktı?

29 yaşındaki kanat oyuncusu bugüne kadar 1'i Avrupa Ligi Ön Elemesi olmak üzere sadece 12 maçta forma giydi. Süper Lig'de 1 gol atabilen Töre'nin aldığı sürede toplamda 277 dakikada kaldı. Bu durumda Töre'nin sözleşmesinin otomatikman uzama şansı ortadan kalktı. Gelecek sezon için yeni sözleşme yapılıp yapılmayacağı Sergen Yalçın'ın değerlendirmesine bağlı.

7 günde 3 maç da aleyhine oldu

Adale yırtığı, adale çekmesi, kas gerilmesi ve ayak bileği dış bağlarında kısmi yırtık sakatlıkları yaşayan Töre, 2 maçta kadroda olduğu halde Yalçın tarafından sahaya sürülmedi. Üç maçtaysa sadece 3 ila 4 dakika süre alabildi. Töre'nin 30 maç kontenjanını tutturamamasında pandemi nedeniyle haftada iki gün maç oynanması da etkili oldu. Çünkü oyuncu bazen bir haftalık sakatlıkta bile üç maç kaçırmış oldu.

Kiralık gitti 3 milyon Euro kazandırdı

2013 yılında satın alma opsiyonuyla Rusya'nın Rubin Kazan Kulübü'nden 4.5 milyon Euro'ya transfer edilen Gökhan Töre, 2016'da Premier Lig ekiplerinden West Ham'a 3 milyon Euro karşılığında kiralandı. 2017 yılında yeniden takıma dönen Töre, 2019 yılında Yeni Malatyaspor'a transfer oldu.

Yanlış tedavi kurbanı mı oldu?

Beşiktaş'ta başarıyla oynarken ve A Milli Takım'a da çağrılıyorken sağ ayak bileğinden sakatlık yaşayan Töre'nin kariyeri bundan sonra aşağı gitmeye başladı. 2016'da bireysel doktoru Ertuğrul Karanlık'ın uyguladığı tedavi programı çok tartışılan Töre, kulüp yönetimiyle de karşı karşıya gelmişti.

20 gol attı 30 asist yaptı

Beşiktaş kariyerinde toplam 132 maça çıkan Gökhan Töre, 20 gol atıp, 30 da asiste imza koydu. Töre, özellikle Şenol Güneş ile 2015-16 sezonunda yaşanan ilk şampiyonlukta hamle oyuncusu olarak takıma kritik puanların kazandırılmasında önemli rol oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler