Gökhan Ünal itiraf etti! "En büyük pişmanlığım..."

16.05.2017 - 13:00 | Son Güncellenme: 16.05.2017 - 13:00

Gökhan Ünal itiraf etti! "En büyük pişmanlığım..."

AJANSSPOR ÖZEL -Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin eski golcüsü Gökhan Ünal, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. Şu anda 2. Lig ekibi Menemen Belediyespor'da forma giyen Gökhan Ünal, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. 

İşte Gökhan Ünal'ın röportajından satırbaşları:

'Kadro dışı kalmadım'

"Alt ligler ile üst ligler arasında farklar var. Hem kalite farkı, hem oyunsal anlamda, hem lig anlamında, saha ve tesisleşme anlamında çok büyük farklar var.  Alt liglere önem verilmiyor. Bütçe farkı burada çok çok önemli. Benim adıma bu sezon çok sağlıklı geçmedi.  Ligin 3. haftasında sakatlandım. Takım olarak ise Play-Off'ta hakem faciası yaşadık. Basında yer alan kadro dışı haberleri gerçeği yansıtmıyor.  Öyle bir durum olmadı, kadro dışı kalmadım. Sakatlıktan sonra takımla birlikte çalışmalara başladım"

'Gönlüm Cenk'ten yana ama Love gol kralı olacak...'

"Liglerimizde yabancı oyuncu sayısı çok fazla arttı. Süper Lig'de gol krallığındaki isimler kendini kanıtlamış oyuncular. Benim gönlüm Cenk Tosun'dan yana fakat Vagner Love gol kralı olacak gibi.  Yabancı sayısına kısıtlama getirilmezse, Türk oyuncuların önü kapanacak. Eto'o'nun kariyerine çok büyük saygım var.  Vagner Love da aynı saygıyı duyuyorum. Vagner gibi Eto'o gibi yabancı oyunculara saygım sonsuz. Eto'o ve Vagner gibi oyuncular gelsin gelecekse kimse böyle isimlere bir şey demez'

'Trabzonspor şampiyonluğun en büyük favorisi...'

"Başakşehir'in en önemli artısı aile ortamı, bir de Emre Belözoğlu gibi bir futbolcuları var. Emre, Türkiye'yi bırakın, Avrupa'da oynayacak bir oyuncu. Emre olmadığı zaman  Başakşehir'in yüzde elli performansı düşüyor. Şampiyonlukta şu an Beşiktaş bir adım önde, Şenol Güneş ile iyi bir hava yakladılar. Fenerbahçe ve Galatasaray sıkıntılı dönemden geçiyor. Her iki takımın yanı sıra gelecek sezon Trabzonspor şampiyonluğun en büyük favorisi olacaktır"

'Advocaat takımı etkiledi'

"Fenerbahç'de her zaman üst seviye hedefleniyor, böyle olunca stres fazla oluyor. Gelecek sezon Fenerbahçe bundan önceki iki sezonu aratmayacaktır.  Advocaat'ın açıklamaları takımı etkiledi. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'dan sonra o başarı yakalanamadı, seneye Türk hocayla anlaşıp o başarıyı yakalayacaktır"

'Kocaman'ın katkısı Yıldırım'dan daha fazla...'

Fenerbahçe'nin aradığı kan Aykut Kocaman,  atmosferi ve camiayı yakından tanıyor. Fenerbahçe 3 Temmuz gibi zor bir olayı yaşadı. O olayı başka kulüp yaşasaydı bence kaldıramızdı. O zor dönemde en büyük pay Aykut Kocaman'ındı. Aykut hoca o dönem oyuncuları kenetledi. Aykut Kocaman'ın o dönemki katkısı Başkan Aziz Yıldırım'dan bile fazlaydı"

'Trabzonspor daha ağır basıyor'

"Trabzonspor ile daha samimi oldum. Trabzonspor'da 1.5 sezon oynadım, severek gittim kalbimde unutulmaz izler bırakt. Fenerbahçe mi, Trazbonspor mu? dersen... Trabzonspor biraz daha ağır basıyor"

'En büyük pişmanlığım'

"Yerli gol kralların fazla olmamasının sebebi  yabancı hayranlığı.  Türk oyunculara yabancı futbolcular kadar tolerans gösterilmiyor. Kariyerimde hedefim Kayserispor'dan sonra yurt dışıydı. Fakat dönemin Kayserispor Başkanı izin vermedi ben de Trabzonspor'a  gittim, yurt dışı olsaydı şu anda farklı olurdu. Fenerbahçe'de şans bulamadım, sıkıntılar yaşadım. En büyük ve tek pişmanlığım yurt dışına gitmemek oldu"

18 maç 7 gol

Sezonu 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Menemen Belediyespor'da geçiren 34 yaşındaki deneyimli golcü, 18 maçta görev alırken 7 gol kaydetti. Sezonu 5. sırada tamamlayarak Play-Off'a hak kazanan İzmir temsilcisi çeyrek finalde Gümüşhanespor'a kaybetti. 

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler