Gökhan Zan: 'Tudor ile devam edecekseniz...'

15.12.2017 - 19:12 | Son Güncellenme: 15.12.2017 - 19:12

Gökhan Zan: 'Tudor ile devam edecekseniz...'

Galatasaray'ın eski futbolcusu Gökhan Zan, sarı-kırmızılı takım ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor'da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç'in stüdyo konuğu olan Gökhan Zan'ın öne çıkan yorumları şu şekilde:

Gökhan Zan'dan Tudor ve Belhanda yorumu

"Tudor, antrenörlüğü ve çalıştırıcılığı iyi faka; liderliği ve teknik direktörlüğü iyi olmayan biri. Bunu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu görüntünün tek sorumlusu tabi Tudor değil, mesela Belhanda henüz Galatasaray'ın 10 numarası olamadı ve ona ihtiyacı var Galatasaray'ın. Galatasaray scout ekibi çok iyi çalışmış ve iyi takviyeler yaptılar ama Belhanda bekleneni yerine getirebilmiş değil."

Zan: "... şampiyonluğun en büyük favorisi olur'

"Galatasaray'ın, Belhanda ve Gomis ile rekabet edecek onları zorlayacak transferler yapması şart. Maicon iyi bir oyuncu ama biraz ağır, onun yanına daha çabuk bir isim monte etmesi gerekiyor, pas yapabilen oyuncu eksiltebilen bir stoper alabilirse 2. yarı şampiyonluğun en büyük favorisi olur."

Gökhan Zan'dan Okun Buruk değerlendirmesi

"Okan Buruk, bizim abimiz ve sözlerini Galatasaraylılık duygusuyla söyledi ve daha sonra özür diledi. Okan abi çok değerli bir insan hatasını anladı, büyük camialar hakkında konuşurken dikkatli olmak lazım. Ben de Tudor'u eleştirdim ama dikkatli bir şekilde, Okan abi de keşke televizyonlarda bunları söylemeseydi."

Gökhan Zan: "Takviye şart!"

"Galatasaray;stoper, sol bek, kanat oyuncusu, Belhanda ve Gomis'i yedekleyebilecek oyunculara ihtiyacı var. Önümüzdeki sezon yapılacak takviyelerle Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olur."

Zan: "Tudor kalırsa..."

"Tudor'la devam edecekseniz bu transferleri yapmak zorundasınız, Belhanda ile idare edersiniz ya da gerekirse onu yedek bırakabilirsiniz. Şenol Güneş, böyle hamleler yapabiliyor, Tudor'dan böyle hamleler henüz göremedik. Galatasaray, kendi evinde taraftarının coşkusuyla herkesi yenebilir, bunu 4-2'lik Akhisar mücadelesinde gördük."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

"Akhisar, maçının devre arasında taraftarın tepkisi ve Tudor'un uyarması sonrası 2. yarı futbolcular motive oldular. Coşkulu oynayıp mücadeleyi kazandılar."

Dursun Özbek'e öneri

"Dursun Özbek, iyi bir Galatasaraylı ama başkan şunu unutmamalı şampiyonluk olmak zorundalar. Şampiyonluk gelmezse sorunlar yaşarlar. Bunu Galatasaray iyiyken söylemek lazım, uyarmak lazım."

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi eşleşmesi

"Beşiktaş, golü bulmakta gecikince zorlanıyor ve rakibin kilidini çözemediğini görüyoruz. Ama Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih eşleşmesi farklı olacaktır. Vida gelecek ve Pepe çok iyi oynuyor, biz Galatasaray'da çeyrek final oynamıştık ve Beşiktaş da bunu başarabilir. Beşiktaş'ın dezavantajı, Bayern Münih maçları öncesi ve sonrası olacak, o dönemde çok önemli maçları var. Bayern Münih, yetenekli oyunculardan kurulu bir takım ama tam bir takım oyunu oynamıyorlar. Beşiktaş, çok iyi bir grup performansı ortaya koydu ve Bayern de bunun farkında. Ben Bayern'in çok farklı bir skorla ayrılacağını düşünmüyorum. Beşiktaş avantajlı bir skorla ülkemize dönebilir. Umarım daha önce Galatasaray'ın yaptığını Beşiktaş da yapabilir."

Gökhan Zan, hangi takımı tutuyor?

"Beşiktaş'ta oynarken Mustafa Denizli döneminde ve hem kaptanlık yaptım hem de çifte şampiyonluk yaşadım. Ben Beşiktaş camiasını hep sevdiğimi söyledim ama ben Galatasaraylıyım ve ben Galatasaray formasıyla sahaya çıktığımda Beşiktaş taraftarından hiç kötü söz duymadım."

Beşiktaş dönemi

"Benim Beşiktaşla 1+1 opsiyonlu sözleşmem vardı, şampiyonluk nedeniyle çok zamanı yoktu yöneticilerin, ben sezon sonu şampiyon olduk ve milli takıma gittim. Sonra yönetime sordum, 'Benim opsiyonum kullanıldı mı?' diye ama sonra öğrendim ki opsiyonum kullanılmamış. Ben artık boşta olan bir oyuncuydum buna rağmen Beşiktaş'tan haber bekledim."

Galatasaray tercihi

"O dönem beni Fenerbahçe'den Rıdvan Dilmen, Galatasaray'dan Haldun Üstünel ve Blackburn Rovers'dan aradılar. Ben Galatasaray'ı istiyordum ama Beşiktaş için zaman istedim, sonra Beşiktaş beni bırakınca hiç düşünmeden tuttuğum takım olan Galatasaray'ı tercih ettim.

"O dönem Beşiktaş yönetici Mario Berk beni aradı, ben güzel bir söz beklerken bana 'Fenerbahçe hayırlı olsun.' dedi. Oysa benim beklentim farklıydı, neyse daha sonra Haldun Üstünel ile konuşup Galatasaray'a imza attım."

Senin için hazırladığımız haberler