Göksel Gümüşdağ'dan şampiyonluk ve transfer açıklaması! Teklif...

20.07.2020 - 22:04 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 22:14

Göksel Gümüşdağ'dan şampiyonluk ve transfer açıklaması! Teklif...

Türkiye’nin yeni şampiyonu Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, 33 hafta süren maratonun ve şampiyonluğun hikayesini TRT Spor'da anlattı.

Kasımpaşa maçı saati değişti

Şampiyonluk hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Gümüşdağ, "Şampiyonluk kupasını alacağımız gün için hazırlıklarımızı başlattık. Kulübün açılışını 26 Temmuz 2014'te yapmıştık. 6 yıl sonra, 26 Temmuz 2020'de oynayacağımız maçın saatini 17:00'a aldırdık, 21:00 gibi de stadyumumuzda kupamızı kaldıracağız. Güzel bir etkinlikle, pandemi kurallarına uyarak, stadın 3'te 1'ini sadece doldurarak kupa törenini yapacağız" dedi.

"Abdullah Avcı'nın büyük bir emeği var"

Kulübün temelinde Abdullah Avcı'nın büyük emeğinin olduğunu hatırlatan Gümüşdağ, "Bu kulübün temelinde Abdullah Avcı'nın büyük bir emeği var. Ondan sonra Okan Buruk geldi, taçlandırdı. Bir takım ilk 4'ün içinde 6 yıldır mücadele veriyorsa bu sizi başarıya götürüyor. Geçen sene olmadı, bu sene oldu. 4 yılın toplamına baktığımız yine lider Başakşehir. Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden tek takım Başakşehir. Bizim toplamda Türkiye şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidebilmesi için puan katkımız %45 oldu" şeklinde konuştu. 

'Zor diye bir şey yoktur, imkansız zaman alır'

Açıklamalarına devam eden Gümüşdağ, "Biz her zaman 'Zor diye bir şey yoktur, imkansız zaman alır' dedik. Bu takım imkansızı başardı. Başakşehir'in şampiyonluğu birçok Anadolu takımı için iyi oldu. Anadolu takımları, bundan sonra şampiyonluk olacaktır. Bursaspor'un şampiyonluğu da o bakımdan çok değerliydi ama kalıcı olamadılar. Kalıcı olsaydı, bu şampiyonluklar daha erken gelirdi" diyerek sözlerine devam etti. İnanıyorum ki Sivasspor, Göztepe, Gaziantep... Hepsini saymama gerek yok. Bütün Anadolu kulüpleri bir gün bu yarışta olacaklar" diyerek sözlerine devam etti. 

İrfan Can Kahveci ayrılacak mı?

İrfan Can Kahveci'nin geleceği hakkında da konuşan Gümüşdağ, "İrfan Can, Türkiye'nin gurur duyacağı bir yetenek. Geçmişte nasıl Cengiz Ünder'e destek olduysak, İrfan Can Kahveci'ye de Avrupa'dan teklif geldiğinde sizlerle paylaşırız, değerlendiririz. Yurt dışından onu takip eden kulüpler var, ama teklif gelirse ona yardımcı oluruz. Şampiyon takımın oyuncularına teklif gelebilir. Şu an İrfan Can'ı Avrupa'dan birkaç kulübün takip ettiğini söyleyebilirim ancak isim vermem doğru olmaz. Onun dışında resmi bir teklif yok oyunculara" ifadelerini kullandı. 

"Visca ve Caiçara rica etti"

Edin Visca ve Caiçara'nın şampiyonluk kupasını ülkelerine götürceğini vurgulayan Gümüşdağ, "Edin Visca, 'Kupayı Bosna'ya annemin babamın yanına götürebilir miyim?' dedi. Kupayı Bosna'ya yollayacağız onunla beraber. Caiçara da aynı şekilde rica etti. Onunla da yollayacağız kupayı. Onlara dedik, en büyük emeği siz verdiniz, geri getirmek üzere kupayı istediğiniz yere götürebilirsiniz dedik" açıklamasını yaptı. 

'Bu maç en kötü 3-3 biter'

Mağlup oldukları Konyaspor'a karşılaşmasına değinen Gümüşdağ, "Konyaspor'a karşı 3-1 gerideyken, ilk devre bittiğinde 'Bu maç en kötü 3-3 biter' dedim. Aynı saatte Trabzonspor'u hiç takip etmedim, 1-0 önde olduğunu da bilmiyordum. Biz tecrübesizliklerden ders çıkardık, tecrübelendik. Biz geçen sene bu sene gibi motive değildik diye düşünüyorum. Baskıyı taşıyamadık ve son haftalarda şampiyonluğu verdik. Rakiplerimizin maçları da kıymetli ama bizim oynadığımız her maç daha kıymetli" dedi. 

"Emre ve Arda'dan çok faydalandık"

Emre ve Arda'dan çok faydalandıklarını ifade eden Gümüşdağ, "Emre Belözoğlu'ndan çok faydalandık. Arda Turan da aynı şekilde. Belki sportif anlamda çok katkı vermedi ama o da şampiyonluklar yaşamış tecrübeli bir isimdi. Adebayor da öyle. Bu oyuncular çok önemli şeyler bıraktı bu kulübe" dedi. 

"Transfer çalışmalarına başladık"

Transfer çalışmalarına başladıklarını belirten Gümüşdağ, "Transfer çalışmalarımıza başladık, takip ettiğimiz genç oyuncular var. Her yeri takip ediyoruz. Avrupa, Asya ve Afrika'da bağlantılarımız var. İyi bir oyuncu tarama ekibimiz var, en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yabancı transferlerinde neredeyse hata yapmadık. Bu durum bizi finansal olarak rahatlattı. 5 yıl içinde 29 milyon Euro'luk oyuncu satmışız. Şampiyonluğa oynayınca 'Bu kulüp nasıl dönüyor, ayakta duruyor?' diye soranlar oluyordu.

Başakşehir'e yönelik inanılmaz bir sempati oluştu. Tüm takım taraftarları 'Bunu hak ettiniz' diyebiliyorlar. Bu anlamlı. Altyapıyla da ilgili eğilimiz var ve önemli çalışmalarımız olacak. Daha çok oyuncu üretmeli ve Milli Takım'a kazandırmalıyız. 6 yıl sonra inşallah daha farklı katkılar sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"Okan Buruk ile konuşup, programımızı yapacağız"

Kasımpaşa maçı sonrası gelecek sezon için çalışmalara başlayacaklarını belirten Gümüşdağ, "Planlı ve programlıyız. Kasımpaşa maçı sonrası kupayı aldıktan sonra Okan Buruk ile konuşup, programımızı yapacağız, gelecek sezon için konuşmalar yapacağız. Çok vaktimiz yok, Ağustos'un başında Kopenhag ile rövanş maçı oynayacağız" ifadelerini kullandı. 

"14 yabancı kuralının serbestliğine inanıyorum"

Yeni yabancı kuralına da değinen Gümüşdağ, "Yabancı kısıtlaması hakkında farklı bir bakış açım var. 14 yabancı kuralının serbestliğine inanıyorum. Avrupalı takımlar avantajda, sınır konulmasını doğru bulmuyorum, başka bir sınırlama olabilir. Altyapıdan oyuncu yetiştirerek, yetiştirene bonus vererek. Mesela ben Milli Takım'a en çok oyuncu veren takımım. Ama bana herhangi bir teşvik verilmiyor. Bu sistem bir kez daha değerlendirilsin. Kademi bir geçişe olumluyuz ama altyapıya kimse gerekli yatırımı yapmıyor, bunu kabul edelim. 14 yabancıyı yarın 5'e indirdik, tek problem bu mu? Bırakın ben Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa Ligi'nde yarışıyorsam 13 taneyi, 12 taneyi, 11 taneyi kullanayım. Birden indirerek olmaz. Bu sistemin yerinde olduğunu düşünmüyorum. Tahkime başvuran takımlar arasında biz de varız. Yabancı alamazsın Türk oyuncu al. E Türk oyuncu yok. 3 tane Türk oyuncu varsa çok fazla talibi var. Türk oyuncu 5 milyonsa oluyor sana 15 milyon. Olay budur. Bence 14 yabancı kuralında özgür olalım, isteyen alsın, isteyen almasın. Ama oyuncu yetiştirene bonus verin, teşvik yapın. Ben böyle düşünüyorum" diyerek sözlerine devam etti.

"VAR olmasaydı ligler nasıl biterdi, bilemiyorum"

'TFF'yi başarılı buluyor musunuz?' sorusu üzerine Gümüşda, "TFF yönetimine bu süreçte başarılı demek zor çünkü zor bir süreç geçiriyoruz. Ama yine de pandemi sürecini iyi atlattıklarını düşünüyorum. Ben hiçbir zaman hakem hatalarının arkasında bir art niyet aramadım. MHK Başkanı da düzgün bir insandır, ben öyle bilirim. Kendisi de çok gayretli. VAR olmasaydı ligler nasıl biterdi, bilemiyorum. Benim en büyük hayalim, Avrupa'da çıtayı yukarı çıkarabildiğim kadar yukarı çıkarmak. UEFA Kupası'nda daha 1'deyiz. Bunu 3-5-10 yapmalıyız" dedi. 

"Çin'den bir teklif gelmişti ama..."

Başakşehir'in satılma durumunu değerlendiren Gümüşdağ, "Benim hayalim Avrupa'da başarılı olabilmek ve bu kulübün vizyonuna vizyon katacak bir yabancı ortak getirip bir yatırım yapmak bu kulübü daha da büyütmek. Bu hayalimi paylaşınca 'Başakşehir satıldı mı?' soruları çıktı. Böyle bir şey mümkün değildir. Biz sadece bir ortak, bir partner alabiliriz. Daha önce Çin'den bir teklif gelmişti ama o zaman gösterecek bir şeyimiz yoktu, şimdi şampiyon olduk. Şu an için de böyle bir şey yok. Bir gün gelecek Türkiye'de de kulüpler alınıp satılacak. Dünya oraya gidiyor" şeklinde konuştu. 

"Cengiz Ünder yakın zamanda Napoli'ye satıldı satılacak"

Gümüşdağ, Cengiz'in Napoli'ye transfer olacağını söyleyerek, "Cengiz Ünder yakın zamanda Napoli'ye satıldı satılacak. Görüşmeler sürüyor. Oradan da kulübümüze 4-5 milyon Euro gelir gelecek" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler