Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanlığına Aday Olacak mı? Başakşehir'in CEO'su Açıkladı

Orhan Gülek
10.04.2022 - 13:18 | Son Güncellenme: 10.04.2022 - 16:11

Başakşehir'in CEO'su Mustafa Eröğüt, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası sonrası başkan adayı olacağı öne sürülen Göksel Gümüşdağ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanlığına Aday Olacak mı? Başakşehir'in CEO'su Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Başakşehir'in CEO'su Mustafa Eröğüt, Başakşehir kulübü ve Türk futboluyla ilgili açıklamalar yaptı. Eröğüt, kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ'ın TFF başkanlığını istediği iddiasına cevap verirken, teknik direktör Emre Belözoğlu ve yabancı kuralıyla ilgili de konuştu.

Milliyet'e konuşan Mustafa Eröğüt, Nihat Özdemir'in istifası sonrası TFF başkanlığına aday olacağı öne sürülen Göksel Gümüşdağ ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Niyeti yok"

 

"Gümüşdağ, çevresi ve bizimle, federasyon başkanlığı gibi bir niyeti olmadığını paylaştı. Bizim hakem listelerinin değişmesine olan tepkimizin, Göksel başkanın federasyonda bir makam, istikbal ya da planının olduğu şeklinde yorumlanması hakkaniyetli olmuyor. Çünkü ben onunla uzun yıllardır çalışan biri olarak söylüyorum, geçmişte de federasyon başkanlığı ile ilgili fırsatları oldu ancak sanayici olması, bir yandan ailesine vakit ayırmak istemesi sebebiyle çok sıcak bakmamıştı."

Süper Lig'de başarılı grafik çizen Emre Belözoğlu bu sezon ortasında aldığı Medipol Başakşehir'i alt sıralardan kurtarıp ligde 5'üncü sıraya kadar yükseltti. Emre Belözoğlu ile ilgli olarak ise Eröğüt, şöyle konuştu:

 

"Emre Belözoğlu'nun ayrılma sebebi Avrupa’da bir takıma gitmek olur"

"Hoca, bu kulübün 4 sene kaptanlığını yapmış, benim gözümde Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu ve bundan sonra da Türk futboluna vereceği çok şey var. Umarım Serie A’da bir teknik direktörümüz daha olacaksa yıllar sonra o da inşallah Emre Belözoğlu olacaktır. Emre Hoca tabii ki bir gün mutlaka buradan ayrılacak. Ancak buradan ayrılma sebebi Avrupa’da bir takıma gitmek olur."

İlgini Çekebilir
Mustafa Denizli TFF başkanlığı için konuştu: Görevden kaçmam
Habere Git

Süper Lig ekipleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesiyle müsabaka isim listesinde bulundurabiliyor. Bu futbolculardan en fazla 8'i aynı anda sahada oluyor. Bu konuyla ilgili görüşünü de açıklayan Başakşehir'in CEO'su Mustafa Eröğüt, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bence Süper Lig bir vitrindir"

 

"Futbolda gelişmiş ülkelere baktığınızda bunlar böyle zorlayarak olacak şeyler değil. Yetersiz olan oyuncuyu oynayarak geliştiremezsiniz. Bence Süper Lig bir vitrindir. Orada sadece en iyiler oynar. Bu da dolaylı olarak daha sonraki yayın ihalelerini etkiler. Bir kere bu artılı kurala çok karşıyız. Kim formayı hak ediyorsa hoca onlara görev verebilmeli. Mecburiyetler olmamalı diye düşünüyorum."

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dönem yayın ihale sürecini kelimenin gerçek manasıyla kördüğüme çevirdi.  Saran Group, TFF Yayın İhalesi şartnamesine harfiyen uydu. Teklif aşamasında diğer firmanın yapmadığını yaparak teminatını yatırdı. Ardından imzaya davet edildiği 5 paket için de ayrıca teminatını ödedi. Buna karşın TFF'den olumlu veya olumsuz bir yanıt alabilmiş değil. Kurum, sabırla beklemesini sürdürüyor.

 

Son olarak bu konuyla ilgili konuşan Eröğüt, şu ifadeler kullandı:

 

"İhalenin hala tamamlanamamış olması, bizi ciddi şekilde etkiliyor"

 

"Yayın yayın ihalesi çok başarılı olmuştu ancak o zaman dünyanın ekonomik durumuyla şu anki ekonomik durum aynı değil. Bir pandemi geçirdik ve üzerine savaş var dünyada... Umarım daha da büyümez. Görüyoruz ki Fransa’da ve Almanya’da da yayın ihaleleri düştü. Türkiye’deki yayın ihalesi özellikle Anadolu kulüplerinin can suyu. Yüzde 70-80 gelirleri buradan geliyor. O yüzden çok kritik. Aralık ayında yapılması gereken bu ihale şu an nisan ayında hala tamamlanamamış olması, kulüplerin önümüzdeki yılki planlarını ciddi şekilde etkiliyor. Umarım bir an önce uygun, kulüpleri yaşatabilecek bir rakam ile bu süreci tamamlayabilir."

Senin için hazırladığımız haberler