"Türk futbolunda devrim niteliğinde bir şampiyonluk"

20.07.2020 - 00:49 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 00:56

"Türk futbolunda devrim niteliğinde bir şampiyonluk"

Süper Lig'in 33. hafta mücadelesinde Başakşehir, sahasında Kayserispor'u 1-0 mağlup ederek tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Maçın ardından Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ değerlendirmelerde bulundu.

"Devrim niteliğinde bir şampiyonluk"

Başakşehir'in şampiyon olmasının önemini vurgulayan Gümüşdağ, "6. yılımızda Türkiye'nin yeni şampiyonu Başakşehir. Tabii, bir avuç taraftarımız, ama inançları yüksek. Hiç bıkmadık hep mücadeleye devam ettik, inancımızı yitirmedik. Bu takım imkansıza inanmadı, imkansızı başardı. Yardımcı antrenörlere, hocamıza, futbolcularımıza hepsi büyük umut verdiler. Onlarla gurur duyuyorum. Yönetim kurulunun tamamına, yol arkadaşlarım önemli bir mücadele verdiler. Gerçekten bu işe çok inandılar. Benim için çok anlamlıydı. Gerçekten Türk futbolunda devrim niteliğinde bir başarı elde ettik. Türkiye'nin şampiyonu hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"Hep zirveye oynayacağız"

Zirveye oynamayı sürdüreceklerini ifade eden Göksel Gümüşdağ, "Bu 2020 dünyada da ve Türkiye'de olağanüstü durumlar yaşadık. Bu kupayı sağlık çalışanlarına armağan ediyoruz. Bence Başakşehir Kulübü ile birlikte sağlık çalışanlar da bu yılın şampiyonudur. Bir kez daha hayırlı uğurlu olsun. Bize inanan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Yarış güzeldi ama biz saha içinde kaldık ve polemiğe girmedik. Oyun gücümüze inandık. Sonunda da bu işi başardık. Başakşehir kulübü zirveyi zorlamaya hep devam edecek." dedi.

"Avrupa hedefimiz..."

UEFA Avrupa Ligi hedefini de açıklayan başkan sözlerini, "Şampiyonluk keyfini yaşayıp Avrupa'da da ülkemizi temsil ediyoruz. Hedefimiz orada da ilk 8'e kalmak. Okan Hoca ile sözleşmemiz devam ediyor ve çok eski arkadaşımdır. Aynı inançla yolumuza devam ediyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor olmamız bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah şampiyonluk kutlamasını stadımızda yapacağız. Bu takımda ter dökmüş herkesi bu şampiyonluk kutlamasına davet edeceğiz ve şahit olmasını isteyeceğiz. Ben duygularımı anlatmakta zorlanıyorum. Ama gerçekten çok büyük bir mücadele verdik. Önümüzde yüz yıllık çınarlar var. Saygı duyduğumuz takımlar var. 6. şampiyon olmak büyük bir onur. Yönetim, futbolcular ve hoca inanmasa bunu başaramazdık. Büyük mücadele ettik ve sonunda zafere ulaştık." diyerek noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler