Göksel Gümüşdağ'dan kuraya ilişkin ilk yorum!

16.12.2019 - 15:48 | Son Güncellenme: 16.12.2019 - 15:48

Göksel Gümüşdağ'dan kuraya ilişkin ilk yorum!

TFF Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaşacakları Sporting Lizbon'u TRT Spor'a değerlendirdi.

Gümüşdağ'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Kura da belki en zorlardan birini çektik."

Gerek teknik direktörümüz, gerek oyuncularımız inanılmaz bir mücadele gösterdiler. Türkiye'de Avrupa'da oynayan tek takım durumuna geldik. İnanılmaz Bundesliga liderini yendik. O atmosferi beraberi yaşadık. Gerçekten de muhteşem bir sonuç oldu. Bu duyguyu yaşadık. Sporting Lizbon 120 yaşında bir takım. Bütçeleri 200 milyon Euro'luk.

Kura da belki en zorlardan birini çektik. Elimizden geleni yapacağız ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Zoru seviyoruz. Başakşehir de zoru seviyor. Futbol bu. Yol, saat farkı baya var. Çıkıp Allah'ın izniyle iyi bir sonuç almak ve yolumuza devam etmek istiyoruz.

Geçmişi, kökü olan bir kulüp. Biz de bu takımlarla oynayarak bu tecrübeyi kazanabiliriz. Baktığınızda 6 yaşında olan bir kulübüz. Biz çok planlı ve stratejik olarak geliyoruz. Önümüzdeki yıl 6. yılımız dolacak. Şirket mantığıyla yönetilen istikrarlı bir kulüp. Adım adım yukarı çıkıyoruz. 5 sezon geçti hiç 5. olmadık ve hep ilk 4'te olduk ve şampiyonluğu zorladık. Bu kulübü oluşturan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başarılı bir şekilde gidiyoruz.

"Mutlak bir oyuncu transfer ederiz diye düşünüyoruz"

Herkesle beraber izledik kura çekimini. Okan Hoca ve oyuncular... Herkes memnun kuradan. Bu da zor bir rakip. Bizi bu anlamda hani birbirimizi zorlayacak bir rakip çıktı. Benim aklıma AZ Alkmar gelmişti. Arkadaşlar Ludogorets düşünüyordu. Hayırlısı olsun sonuçta. Kolay bir süreç değil. UEFA Kupası, Lig ve Türkiye Kupası'nda yolumuza devam ediyoruz. Şu 2 haftayı hayırlısı ile geçip devre arasına geçeceğiz. Mutlak bir oyuncu transfer ederiz diye düşünüyoruz. Hocamızla genel bir değerlendirme yapacağız. Onun raporu doğrultusunda giden de olabilir kalan da olabilir.

Crivelli'nin performansı hakkında..

İyi bir scout ekibimiz var. Aynı zamanda Hocamızın bir değerlendirmesi olmadan bir şey yapmıyoruz. Hep beraber istişare ediyoruz. Enzo ile 1 senedir çalışmamız vardı. 24 yaşında inanılmaz savaşan ve uyumlu olan bir futbolcu. Çok iyi gidiyor. 4 yıl vadeli almıştık. İnşallah sezon sonuna kadar da iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. Diğer takımlarla fiyatı kıyas edilemez.

"Arda Turan, önceliğinin Galatasaray olduğunu söylemişti"

Biz Arda'yı Barcelona'dan getirirken önceliği her zaman Galatasaray olduğunu söylemişti bize. Arda, Galatasaray ile ilgili bir düşüncesi var dediğinde ben ona o şansı veririm. Arda, o camianın önemli oyuncularından biri. Şu an istediğimiz noktaya gelmedi. Arda çok önemli başarılar yaşatmış bu ülkeye. Kendisi o kararı verdiği zaman, bizle konuştuğu zaman biz ona yardımcı oluruz. Şu ana kadar ne kulüple ne Arda ile ilgili bir görüşmemiz olmadı. Galatasaray olmazsa Başakşehir'i tercih ederim demişti.

"Terim'in elini öpmesi gerekiyordu Arda'nın."

Çok da doğal. Çünkü onun bugünlere gelmesinin en büyük sebebi Galatasaray. Eski tanıdığım bir oyuncu. Galatasaray'a ve Terim'e çok şey borçludur. Emre'ye yaptığımı ona da yaparım. Bu zamana kadar üzerinde emeği olan Hocasına çok da geç kalmış bir durum. Daha önce Terim'in elini öpmesi gerekiyordu Arda'nın.

Okan Hocanın performansı hakkında...

Okan Hoca karakter ve kişilik olarak çok iyi bir insan. Dolayısıyla ben ona inanarak bu yola çıktım. İnanıyorum ki uzun süreçte çok daha iyi başarılara imza atacağımızı tüm kalbimle inanıyorum.

Abdullah Avcı'nın Beşiktaş performansı

Beşiktaş'ın durumunu Ahmet Nur Çebi'ye soralım. Avcı ile uzun süre çalıştık. Bu kulübün temelinde, takımın kurulmasında emeği olan biri. Başarılı olmasını her zaman dilerim. Burada çok büyük bir emeği var Hocanın.

"Ekrem hoca ve Webo geldi"

Ekrem hoca ve Webo geldi. Onlar da başladılar. Güzel bir aile, kenetlendik ve iyi başarılar elde etmek istiyoruz. Köklü kulüplerimiz var ve onlara saygı duymak istiyoruz. Biz de büyümeye doğru gidiyoruz.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler