Göksenin Köksal Fenerbahçeli taraftarın tepkisini açıkladı

15.12.2022 - 17:08 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 17:19

Galatasaray NEF'in kaptanı Göksenin Köksal Fenerbahçe taraftarlarının kendisine tepki göstermesinin nedeni olarak 61 numaralı forma olduğunu açıkladı.

Göksenin Köksal Fenerbahçeli taraftarın tepkisini açıkladı

Galatasaray Basketbol Takımı kaptanı Göksenin Köksal kariyeri, sarı kırmızılılar ve Fenerbahçe hakkında Asist Analiz'e açıklamalarda bulundu. 

Pistiolis’in gelmesinin ardından ivme yakaladık

Göksenin Köksal "Geçen sezon yarı finalde Anadolu Efes’i eleme noktasına gelmiştik ancak sakatlık ve yorgunluklar sonucunda devamını getiremedik. Özellikle koçumuz Andreas Pistiolis’in gelmesinin ardından ciddi bir ivme yakaladık. 10-11 maçlık bir seri yakaladık. Galatasaray’ın EuroCup şampiyonluğundaki o atmosferi yaşadık geçen sene… 

Talihsizlikler yaşadık

Bu sezon başı beklentiler daha da yükseldi. Pota altındaki sakatlardan dolayı ritmimizi kaybettik. Kazanacağımız maçları kaybettik. Senelerdir Galatasaray’dayım, kendi sahamızda Beşiktaş mağlubiyeti görmemiştim. Anadolu Efes maçını da kazanabilirdik. Talihsizlikler yaşadık.

İlgini Çekebilir
Galatasaray 8 numarasını Fransa'da buldu: Torreira'nın yerine o geliyor
Habere Git

Hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak

 Geçen sezon iyi bir arkadaşlık vardı. Çok yüksek bütçeli takımlarda oynadım; takım kimyası her şeyin önüne geçiyor. Teknik ekipten, malzeme sorumlusuna kadar ciddi bir aile ortamı var. Bu sezonki tek hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak.

En önemli pay taraftarın

Lig, Cumhurbaşkanlığı, EuroCup şampiyonluklarının hiçbirinde takım kaptanı ben değildim. Hedeflerimden bir tanesi de benim ellerimde bir kupanın kalkması… Bakıldığında EuroCup şampiyonu olduğumuz bütçeyle şimdiki bütçe aynı değil. Gönül isterdi ki aynı bütçeler olsun şimdi de… Ben en önemli payın taraftarımız olduğunu düşünüyorum. 

Bizim sahadaki altıncı adamımız

Bizim taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Çok kötü olduğumuz dönemleri de hatırlıyorum; belli bir kesim hiç yalnız bırakmıyor. Kendimize denk ve EuroLeague takımlarıyla oynadığımızda bizim taraftara ihtiyacımız var. Bazen kendi bütçemizin 10 katı olan takımlarla oynuyoruz. Hiçbir zaman bize sırt çevirmesinler, onlar bizim sahadaki altıncı adamımız.

61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı

Son yıllarda hiç problem yaşamadım. Son birkaç sene önce belki Vesely ile aramızda bir tartışma yaşanmıştır. Belki 61 numara giyiyorum diye Fenerbahçe taraftarı bana karşı… Bana karşı tahrik edici ya da kendi taraftarımızın önünde bir durum olursa; ben de buna sessiz kalmıyorum. Çünkü ben bu camianın kaptanıyım.

Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sorunum yok

Kendi seyircimizin önünde kimsenin bizi kışkırtmaya hakkı yok. Geçen sene Akatlar’a gittik, Ataşehir’e gittik ve maçı kazandık. Ataşehir’deki maçta kimse kimseye ağzını açmadı. Saha dışında çok Fenerbahçeli kardeşlerim var. Melih Mahmutoğlu’yla beraber büyüdük. Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sorunum yok. Bana karşı tahrik edici bir şey yapılırsa; ben kimsenin altında kalmam." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler