Göksenin Köksal: Hedefimiz şampiyonluk!

21.04.2017 - 15:31 | Son Güncellenme: 21.04.2017 - 15:31

Galatasaray Odeabank'ın Milli oyuncusu Göksenin Köksal, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesine bir röportaj verdi! 

İşte o açıklamalar:

Göksenin Köksal, normal sezonda 26 hafta geride kalırken aldığı 16 galibiyetle 6. sırada bulunan Galatasaray Odeabank’ın sezonu bu noktada bitirmesi halinde final oynayacağına ve final müsabakasında da başarılı olacağına inanıyor. 

“Sezonu Altıncı Sırada Bitirmek İstiyoruz”

-Lig mesaisi ile başlamak istiyorum. Galatasaray Odeabank olarak sezon başında aklınızda neler vardı, şimdi arzu ettiğiniz noktanın neresindesiniz?


Göksenin Köksal: Sezon başında aklımızda lig ile beraber Euroleague’de de play off oynamak vardı. Euroleague’e iyi başlayamadık ve orada play off mücadelesi veremedik. Ligde ise şu anda iyi gidiyoruz, inşallah normal sezonu altıncı sırada bitiririz. Tek hedefimiz şampiyonluk. 

“Pick & Roll ve Ceza Şutları Üzerinde Duruyorum”

-Kendi adına nasıl bir dönem geçirdiğini söyleyebilirsin? Kendinden beklentilerini karşılayabildiğin bir sezon oluyor mu?


Göksenin Köksal: Geçen sene Eurocup şampiyonu oluşumuzun ardından basketbolumun üzerine koyarak ilerlediğime inanıyorum. Ergin Ataman da bana çok ciddi süreler veriyor. Geçtiğimiz yaz Milli Takım sürecinde küçük bir sakatlığım olmuştu, kadrodan çıkmıştım. Ondan sonra çok fazla çalıştım. Bu sene özellikle pick & roll ve savunmanın yanında ceza şutları üzerinde durarak kendimi geliştirmek için çabalıyorum. Ergin Ağabey’in Euroleague’de çoğu maçta beni ilk beş başlatması hem benim için hem Türk oyuncular için önemli bir konu bence. Ben de elimden geldiğince bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. İyi de bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim. Allah sakatlık vermesin…

“Eurocup Şampiyonluğumuz Türk Spor Tarihi Açısından da Çok Önemli Bir Başarı”

-Geçen sezona dönsek, Eurocup şampiyonluğuna inandığınız ve başardığınız o yolculuğu nasıl anlatırsın?


Göksenin Köksal: Geçen sezonun başında zaten kadromuz Eurocup şampiyonluğu için kurulmuştu. Nitekim hedeflediğimiz yolda da başarılı olduk. Aramızda güçlü bir arkadaşlık bağı vardı, çok iyi bir takımdık ve bu şekilde Eurocup şampiyonu olan ilk ekip olduk. İnşallah nice Türk takımları Eurocup şampiyonluğuna sahip olur ama biz Galatasaray olarak bunu başaran ilk kulübüz. Bu çok gurur verici bir şey çünkü bundan yirmi, otuz sene sonra çocuklarımıza anlatacağımız bir sürü anımız oldu. Tabii Türk spor tarihi için de çok önemli bir başarıdan söz ediyoruz.

“Euroleague’de İkinci Yarı Oynadığımız Oyunu Baştan Beri Oynasaydık Play Off Potasına Girerdik”

-Euroleague’de de değişen formatı deneyimleyen ilk oyuncular oldunuz bu sezon. İstediğinizden erken biten Euroleague maratonunuzdan da söz eder misin?


Göksenin Köksal: Euroleague, lig usulüne döndüğü için çok kolay bir maraton olmadı tabii. Oldukça yoğun bir sezon geçti. Türkiye ligi ile beraber haftada üç maç oynadığımız oldu. Neticede play off mücadelesi veremedik. Gönül isterdi ki baştan itibaren Euroleague’i ikinci yarıda oynadığımız gibi oynasaydık, o zaman play off potasına girerdik. Şu anda Madrid olsun, Olympiacos olsun play off mücadelesi veren takımların birçoğunu yenmişliğimiz var. İstediğimiz gibi olmadı ve bizim için Euroleague erken bitti. Şimdi orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden Türk takımlarımız var. Biz de ligimizde oynayacağımız play off maçlarına en iyi şekilde konsantre olacağız.

“Play Off Maçları ve Yaklaşan Milli Takım Dönemi için Çok Çalışıyorum”

-Play off mesaisi için mental ya da fiziksel olarak farklı bir hazırlık tutumu sergiliyor musun yoksa aynı tempoyla mı devam edeceksin?


Göksenin Köksal: Henüz normal sezonda oynayacağımız maçlar var. Röportajın başında da dediğim gibi, olabilecek en iyi noktada bitirmek istiyoruz. Altıncı bitirdiğimiz takdirde final oynayacağımıza ve finalde de şampiyon olacağımıza inanıyorum. Kendi adıma da istediklerim var tabii ki, takım olarak ortak amaçlarımız da var. Her şeyin ötesinde tek hedefimiz şampiyonluk. Kendimi play offlara hazırlamak noktasında çok çalıştığımı söyleyebilirim. İdmanlardan önce salona gelip çalışıyorum, idmanlardan sonra da kalıyorum. Özellikle yaklaşan Milli Takım dönemi için kendimi geliştirmek adına çabalıyorum. Milli Takım kadrosunun içinde bulunmak istiyorum. Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan kadronun içinde de vardım, bu sene yine bunu başarabilecek kuvvette olduğumuza inanıyorum. Baktığınız zaman Euroleague’in ve ligin ikinci yarısında çok iyi basketbol oynadığımızı görmek mümkün. Galatasaray taraftarı zaten bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor, bırakmamaya devam etsinler. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. 

TBF / Şansın Tokyay

Senin için hazırladığımız haberler