“Gol atmazsan yine uçak kaçırırım”

07.01.2020 - 23:17 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 23:17

TFF Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ile sözleşmesini 1 yıl daha uzatan Kenan Özer'in, MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ile yaşadığı 'Uçak Kaçırılma' anısı hala akılarda.

Peki neler yaşanmıştı?

İşteyaşananlar...

Beşiktaş’tan İstanbulspor’a kiralık giden futbolcu Kenan Özer, kaçırılan uçağın ön koltuğunda oturduğu için korsanların elinden kurtulamayan son 3 yolcudan biriydi. Bu sırada İstanbulspor Sportif Direktörü Saffet Sancaklı ve Beşiktaş İdari Menajeri Sinan Engin’in Kenan Özer’i araması, uçaktaki en ilginç diyalogların başlangıcı oldu.

Saffet Sancaklı, korsanla neler konuştuğunu şöyle anlattı: “Uçağın kaçırıldığını öğrenince Kenan’ı aradım. Telefonu açınca, uçakta neler olduğunu sordum. Kenan kendisiyle birlikte iki kişinin daha olduğunu söyleyince, ’Telefonu onlardan birine ver, ben görüşeyim’ dedim. Kenan da telefonu Türk korsana verince, aramızda esprili bir diyalog geçti.”

“Abi, arkadaşla bir konuşayım”

“Korsana, ’Ben Saffet Sancaklı. Beni tanıyor musun?’dedim. ’Abi iyi tanıyorum seni’ dedi. ’Ne oluyor, ne yapmak istiyorsunuz?’deyince ’Tahran’a gideceğiz’ diye cevap verdi. ’O kadar yolcunun içinde bula bula bizim futbolcumuzu mu buldunuz? Şimdi adamı kaçıracaksınız yarın açılışa katılamayacak. Hem Kenan benim yeğenim olur, onu serbest bırakın’ diye şakayla karışık konuştum. ’Abi, diğer arkadaşla bir konuşayım’ diyerek telefonu kapattı.”

“Kusura bakma abi”

“Korsan bir süre sonra beni aradı ve ’Tamam abi, kusura bakma senin yakının olduğunu bilmiyorduk. Kenan’ı bırakıyoruz’ dedi. Ben de, eğer 15-20 gol atmazsa kendisini bir daha kaçıracağınızı söyleyin dedikten sonra gülüştük. O anda canlı yayında izliyordum zaten, Kenan’ı bıraktıklarını gördüm. Korsan dediğimizi yaptı.”

Korsanla konuşmak istediğini ancak görüşemediğini belirten Beşiktaş’ın menajeri Sinan Engin ise şunları söyledi: “Kaçırılan uçakta olduğunu öğrenince hemen telefonla Kenan’ı aradım. Durumunu sordum ve sakin olmasını söyledim. ’Onlara futbolcu olduğunu söyle. Hatta telefonu ver ben konuşayım’ dedim. Ancak Kenan korsanın o an sinirli olduğunu söyleyerek telefonu veremedi. Daha sonra futbolcu olduğunu söylemiş, ardından da anlattığı diyaloglar gerçekleşmiş.”

Uçaktan indikten sonra konuşan Kenan Özer, Türk korsanın Saffet Sancaklı’yla görüştükten sonra kendisine dönerek, “Gol atmazsan yine uçak kaçırırım” diye şaka yaptığını anlatmıştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler