Adidas, Cristiano Ronaldo'nun Golde Temasının Olmadığını Açıkladı

İsa Kethüda
29.11.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 18:36

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Portekiz'in Uruguay'ı 2-0 mağlup ettiği maçta atılan ilk golün kime ait olduğu ile ilgili topun üreticisi Adidas'tan açıklama geldi.

Adidas, Cristiano Ronaldo'nun Golde Temasının Olmadığını Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz ile Uruguay ikinci hafta maçında karşılaşırken, sahadan 2-0 galip ayrılan Portekiz adını son 16’ya yazdırdı.

Portekiz Milli Takımı'nda Bruno Fernandes'in attığı ilk gol ile ilgili tartışmalar sürüyor. Fernandes'in, maçın 54. dakikasında sol çaprazdan Cristiano Ronaldo'ya açtığı ortada top doğrudan direkt olarak kaleye gitmiş ve gol olmuştu. Bunun üzerine gol ilk olarak Cristiano Ronaldo'ya, daha sonra ise FIFA golü Bruno Fernandes'e yazmıştı.

"Ronaldo topa dokundu mu bilmiyorum"

Karşılaşma sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Bruno Fernandes, "Ronaldo topa dokundu mu bilmiyorum. Golü kimin attığı önemli değil. Önemli olan maçı kazanmamız" dedi.

İlgini Çekebilir
Altay hocası olaylı maçı anlattı! "Kelimelerin bittiği yerdeydik"
Habere Git

Top üreticisi Adidas noktayı koydu

Öte yandan, FIFA Dünya Kupası futbol topu üreticisi Adidas, topun içindeki sensörler sayesinde Cristiano Ronaldo'nun golde temasının olmadığını açıkladı. Böylelikle golün Fernandes'e ait olduğu da tescillenmiş oldu. 

İşte o gol

Ayrıca, El Chiringuito TV'de yer alan habere göre ise; Portekiz Futbol Federasyonu, Uruguay maçındaki ilk golün Cristiano Ronaldo tarafından atıldığını kanıtlamak için FIFA'ya başvuruda bulunacak. 

Senin için hazırladığımız haberler