Golcü... Fenerbahçe'de son dakika! Herşey burada...

06.09.2017 - 14:48 | Son Güncellenme: 06.09.2017 - 14:48

Fenerbahçe'de son dakika transfer haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Bir çok futbolcnunun ismi sarı-lacivertli takım ile anılmaya devam ediyor. Beşiktaş'ın istediği Diego Costa içinde girişimlerin devam ettiği iddia ediliyor. Fenerbahçe'de Diego Costa dışında bir çok golcü de gündemde. 6 Eylül Çarşamba son dakika transfer haberleri ve detaylar burada...

FENERBAHÇE'DEN COSTA BOMBASI!

Kadroya takviye çalışmalarını sessiz ve derinden yürüten Fenerbahçe, Chelsea’nin kadroda düşünmediği yıldız oyuncuyu 1 yıllığına kiralamak için sıkı bir pazarlığa girdi. Atletico Madrid’in transfer yasağı nedeniyle alamadığı Costa için bonservis seçeneklerini de masada tutan Fenerbahçe, Ada ekibinden yanıt bekliyor. İşte gelişmeler:

Gazete Habertürk'ün haberine göre; Avrupa Ligi’ne erken veda eden ve Süper Lig’e de tatsız bir başlangıç yapan Fenerbahçe, transferin bitimine üç gün kala bombayı patlatmak için harekete geçti. Forvet hattına takviye için çalışmalarını sessiz ve derinden sürdüren Sarı-Lacivertliler’in Chelsea’nin İspanyol golcüsü Diego Costa’yı kiralamak için sıkı bir pazarlığa girdiği ortaya çıktı. 

Hatırlanacağı gibi Londra ekibinin kadroda düşünmediği yıldız oyuncu için eski takımı Atletico Madrid devreye girse de İspanyol ekibi transfer yasağı nedeniyle Costa’yı beklemeye almak zorunda kalmıştı.

28 yaşındaki forveti bonservisiyle elden çıkarmak isteyen Ada ekibine 1 yıllık kiralama önerisi yapan Kanarya’nın kurmayları, bu teklifin reddedilmesi halinde ise bonservisiyle satın almak için farklı formüller üzerinde duruyor. 

Beşiktaş'ta çok istemişti

Transfer dönemi boyunca adı birçok kulüple anılan Diego Costa, uzun süre Beşiktaş’ın gündeminde de yer almıştı. Tecrübeli oyuncuyu kiralamak istese de Chelsea ile ortak noktada bir türlü buluşamayan Siyah-Beyazlılar, bu transferi rafa kaldırmak zorunda kalırken Beşiktaşlı taraftarların Costa’ya İnstagram üzerinden milyonlarca ‘Come to Beşiktaş’ (Beşiktaş’a gel) mesajı atması büyük ilgi çekmişti. Maviler’in hocası Antonio Conte ile yıldızı bir türlü barışmayan ve kadro dışı bırakılan Costa, Şampiyonlar Ligi kadrosunda da kendisine yer bulamadı.

Diego da Silva Costa kimdir?

Doğum tarihi: 7 Ekim 1988
Doğduğu il: Lagarto / Brezilya
Yaş: 28
Boyu: 1,86 m
Uyruğu: İspanya / Brezilya
Mevki: Forvet - Santrafor
Ayak: sağ ayak
Yan mevki: Sol Kanat - Sağ Kanat
Oynadığı takımlar: Braga, Celta Vigo, Albacete, Real Valladolid, Rayo Vallecano, Atletico Madrid, Chelsea
Performans: 393 maç 162 gol 57 asist

FENERBAHÇE'YE SAMBACI YILDIZ: SCARPA

Son yıllarda kadrosuna kattığı Brezilyalı oyunculardan önemli katkı alan Fenerbahçe, rotasını yine Sambacı diyarına çevirdi. Zenit’ten Giuliano’yu transfer eden Sarı-Lacivertliler, bir süredir Palmeiras’ın yıldızı Dudu için girişimlerde bulunuyordu. Yönetimin, bir başka Brezilyalı Gustavo Scarpa için de hareke geçtiği öğrenildi. 23 yaşındaki futbolcunun menaceri Bruno Paiva ile ilk görüşmenin gerçekleştirildiği ve Scarpa’nın durumu hakkında bilgi alındığı kaydedildi.

Oyuncu sıcak bakıyor

Paiva, Fluminense’nin daha önce Palmeiras’ın yaptığı teklifi geri çevirdiğini ancak oyuncusunun da bu transferde isteksiz olduğu bilgisini verdi. Scarpa’nın kariyerine bundan sonra Avrupa’da devam etmeye sıcak bakacağını söyledi. Yönetim, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan 23 yaşındaki futbolcuyu satın alma garantisiyle 1 yıllığına kiralamayı planlıyor. Fluminense’nin ikna edilmesi konusunda ise Scarpa ve menaceri Paiva da Sarı- Lacivertliler’e destek verecek.

Orta sahanın yıldızı

Takımında 10 numaralı formayı terleten Gustavo Scarpa, orta sahanın ortasında da görev yapabiliyor. Bu bölgede hücuma da katkı sağlayabilecek bir oyuncu arayışında olan Fenerbahçe Yönetimi, Bu sezon 22 maçta 1 gol atıp 7 asist yapan genç futbolcuyu kadroda katmayı çok istiyor.

Gustavo Scarpa kimdir?

Adı: Gustavo Henrique Furtado Scarpa

■ Doğum tarihi: 5 Ocak 1994
■ Doğum yeri: Campinas/Brezilya
■ Kulübü: Fluminense
■ Pozisyon: Orta saha, forvet arkası, kanatlar
■ Ayak: Sol
■ Boy: 1.77 m.
■ Sözleşme: 31.12.2019
■ Oynadığı takımlar: Guarani, Santos,
Desportivo Brasil, Fluminense,
Red Bull (Kiralık)

Dudu için Palmeiras’a rest

Fenerbahçe’nin Scarpa hamlesi, Dudu konusunda 6 milyon Euro’yu peşin isteme konusunda geri adım atmayan Palmeiras’a da bir anlamda mesaj oldu. Sarı- Lacivertliler, 25 yaşındaki oyuncu ile her konuda anlaşmaya varsa da Brezilya ekibiyle bir türlü orta noktada buluşamamıştı. 8 milyon Euro’dan 6 milyon Euro’ya inmeyi kabul eden Palmeiras, bu rakamın tek seferde ödenmesi konusundaki ısrarını sürdürdüğü için transfer bir türlü bitirilemedi. Sarı-Lacivertliler, bir diğer Brezilyalı olan Scarpa konusunda ilerleme kaydederse, Dudu defterini kapatabilir. Palmeiras’ın son gelişmeler sonrası nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

FENERBAHÇE'DE GOLCÜ ARAYIŞI

Sarı-Lacivertli ekip Aykut Kocaman'ın isteği üzerine transferde hedefini forvete çevirdi. Fernandao'nun sakat olması ve Van Persie'nin sakatlıklarla boğuşması sebebiyle Soldado'nun alternatifsiz kalmaı sonucu yönetim bir an önce forvet transferini bitirmek istiyor. İspanyol yıldızın rekabet eceği isimleri gündeme alan Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği iki yıldız; İngiltere'den olurken, diğer aday Meksika'dan.

Niasse’ta tek yol Fenerbahçe

Sarı-Lacivertliler, Senegalli golcü için Everton’a 1 yıllık kiralama için 2.5 milyon Euro teklif etmiş ve beklemeye geçmişti. Menaceri yüzünden Crystal Palace’a transferi yatan Niasse, Avrupa’da transfer döneminin kapanması nedeniyle ya Everton’da kalacak ya da Fenerbahçe’ye imza atacak. Golcü oyuncu, bir an önce forma giymek istiyor ve bu nedenle Sarı-Lacivertliler’e gelmek için kulübüne baskı yapıyor. Mutlu haber her an gelebilir.

Kevin Mirallas aşkı yeniden alevlendi

Fenerbahçe’nin Everton’dan istediği tek isim Oumar Niasse değil. Sarı- Lacivertliler, daha önce de girişimlerde bulunduğu Kevin Mirallas’ı da gündemine aldı. Mücadeleci yapısı, forvet ve kanatlarda oynayabilmesi nedeniyle teknik heyetin takımda görmek istediği Belçikalı, Everton’da gözden düştü. 29 yaşındaki oyuncu, takımda birçok sakat olmasına rağmen geride kalan 3 haftada sadece 1 maçta 13 dakika şans bulabildi. Yönetim, Niasse gibi Mirallas için de kiralama teklifi sunmayı planlıyor.

Pierre Gignac hâlâ listede

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’deki ilk teknik direktörlük döneminden beri kadrosunda görmek istediği Andre-Pierre Gignac defteri kapanmış değil. Meksika’nın Tigres takımında forma giyen tecrübeli oyuncu, Avrupa’ya dönmek istiyor. Bunun nedeni, daha fazla göz önünde olup 2018 Dünya Kupası’nda Fransa Milli Takımı’nda yer almak. Avrupa’da transfer döneminin bitmesi, Gignac’ın 1 yıllık sözleşmesinin kalması Fenerbahçe’nin avantajları. 31 yaşındaki oyuncu için tüm şartlar zorlanacak.

"ETO'O FENERBAHÇE'Yİ İSTER"

Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz ay Eto'o için girişimde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı. Tam da Van Persie’nin sakatlandığı bu dönemde, Eto’o’nun menaceri Wilfried De Happi, yaptığı son açıklamayla Sarı-Lacivertliler’i heyecanlandırdı.Kamerunlu yıldızın menaceri Wilfried De Happi, oyuncusuna yeni sözleşme önerilmediği için ayrılmak istediğini söyledi ve ekledi: Önceliği Türkiye’de kalmak.Fenerbahçe’de oynamayı ister.

‘Yıldızlar Eto’o için geldi’

De Happi, oyuncunun Antalyaspor’dan ayrılmak istediğini belirterek, “Kontratının son yılında. Kendisine yeni sözleşme önerilmedi. Bundan dolayı oyuncum takımına daha fazla katkı sağlayamayacağını düşünüyor. Nasri, Menez ve diğer yıldızlar... Hepsi Eto’o için Antalyaspor’a geldi. Yönetimin oyuncuma daha fazla saygı göstermesi gerek. Nasri’nin maaşı ortada. Ona bu paralar ödeniyorsa, kulübün ekonomik gücü yerinde demektir. Antalyaspor Başkanı’na söyledik, Eto’o ayrılma istiyor. İyi ya da kötü ortada bir boşanma var artık” diye konuştu.

‘Konu başkana bağlı’

Wilfried De Happi, “Eto’o, Türkiye’yi seviyor ve burada kalmak istiyor. Fenerbahçe gibi ülkenin en büyük kulüplerinden birinde oynamayı da ister. Konu artık Antalyaspor Başkanı’na bağlı” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HAMLESİ! ROSS MCCORMACK!

İngiliz Daily Mail'in haberine göre Fenerbahçe, Robin Van Persie'nin sakatlığının ardından forvet transferi için İngiltere'nin yolunu tuttu.
 
Fenerbahçe, Championship ekibi Aston Villa'nın 31 yaşındaki forveti Ross McCormack'a kiralık teklifte bulundu. 
 
McCormack, Avrupa transfer sezonunun son gününde Sunderland'le masaya oturmuş fakat Aston Villa oyuncuyu kiralık değil, bonservisiyle göndermek istediği için iptal olmuştu.
 
Geçen sezonunun ikinci yarısını Nottingham Forest'ta kiralık geçiren McCormack, 7 maçta 1 gol 1 asist yaptı.Transfermark'a göre İskoç oyuncunun piyasa değeri 9 milyon euro civarında. (Skorer)

Fenerbahçe'de gelen ve giden transferler 

Gelenler

Giuliano
Soldado
Dirar
Valbuena
Isla
Kameni
Mehmet Ekici

Gidenler

Kjaer
Emenike
Stoch
Volkan Şen
van der Wiel

Gündemdekiler

Dudu
Gustavo Gomez
Blandi
Harun 
Fred

Senin için hazırladığımız haberler