Golcü kaleci, başkan adayı oluyor

24.12.2020 - 23:47 | Son Güncellenme: 24.12.2020 - 23:54

Futbol tarihinin en golcü ikinci kalecisi olan Jose Luis Chilavert, ülkesi Paraguay'ın 2023'teki başkanlık seçimlerine adaylığını koyduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Golcü kaleci, başkan adayı oluyor

Orhan GÜLEK - DIŞ HABER

Kariyerinde sol ayağıyla attığı frikik golleriyle hafızalara kazınan Paraguay'ın efsane kalecisi Jose Luis Chilavert, ülkesi Paraguay'da yapılacak olan 2023'teki başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı.

Efsane eldiven Chilavert, sosyal medya hesabından 2023 başkanlık etiketini paylaşarak "Paraguaylı olmaktan gurur duyuyorum" ifadlerini kullandı.

Paraguaylı kaleci Chilavert, kariyeri boyunca 49'i penaltıdan, 15'i serbest vuruştan, 2'si de oyun içinde ileri çıkarak olmak üzere toplam 66 kez rakip fileleri havalandırdı.

Dünya genelinde, Chilavert dışında futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılan ve yeşil sahalardaki başarısını meclislere de taşıyan pek çok futbolcu oldu.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında yer alan Brezilyalı futbolcu Pele, 1995'de spor bakanı oldu.

Öte yandan İngiltere Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanı Sol Campbell, 2015 yılında başkent Londra'nın belediye başkanı olmak için Muhafazakar Parti'den aday adayı olmuştu.


Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler