Golden State Warriors’tan Andrew Wiggins ve Jordan Poole’a yeni kontrat

Eren Tuncay
16.10.2022 - 13:46 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 13:51

Son dakika basketbol haberleri... NBA’de Golden State Warriors, genç oyuncuları Andrew Wiggins ve Jordan Poole’un sözleşmelerini uzattı. İşte detaylar...

Golden State Warriors’tan Andrew Wiggins ve Jordan Poole’a yeni kontrat

AJANSSPOR - HABER

Son NBA şampiyonu Golden State Warriors kadrosunu korumaya devam ediyor. The Athletic’ten Anthony Slater’ın haberine göre; San Francisco ekibi önemli oyuncuları Adrew Wiggins’i 4 yıl 104 milyon, Jordan Poole’u ise 4 yıl 140 milyon dolarlık yeni kontratlar vererek takımda tuttu.  

Poole ve Green’in tutuştuğu kavgada hala barış yok

Geçtiğimiz haftalarda Golden State Warriors antrenmanında Draymond Green’in, Jordan Poole yumruk attığı video gündemi sarsmıştı. Tecrübeli forvet daha sonra pişman olduğunu söylemiş ve yönetim tarafından affedilerek takıma dönmüştü. İkilinin hala barışmadığı söyleniyor. Konu hakkında yorum yapan takımın tecrübeli şutörü Klay Thompson “Bu geçmişte kaldı. Talihsiz bir olaydı. Bence yüzük seremonisi ve zaman buna çözüm olacak. Hepimiz bunu çözmeye hazırız.” ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Golden State Warriors antrenmanında yumruklar havada uçuştu!
Habere Git

Andrew Wiggins’ten büyük fedakarlık 

Geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonlukta çok büyük katkı sağlayan Kanadalı oyuncu da kadroda kaldı. Geçen sezon gösterdiği elit hücum ve savunma performansıyla dikkat çeken oyuncu All-Star maçında ilk 5’te yer almıştı. Son NBA finalinde Boston Celtics’e karşı göz dolduran Wiggins, seriyi 18.3 sayı 8.8 ribaunt ve 2.2 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. Kontratının son yılında 33.6 milyon dolar kazanan oyuncu, takımda kalmak adına ciddi bir fedakârlık yapıp yıllık ücretini 26.3 milyon dolara düşürdü.  

Jordan Poole sınıf atladı

Warriors’un 23 yaşındaki guardı kariyerindeki büyük sıçramayı geçtiğimiz sezon yaptı. 2019 Draft’ında 28. sıradan seçilen Poole, kariyerinin ilk iki yılı itibariyle çok ışık vermezken geçen sezon adeta patlama yaptı. Üçüncü sezonunda Golden State formasıyla iyi bir performans’a imza atan oyuncu “Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu” ödülüne aday gösterilmişti. Boston serisinde %46.1 saha içi isabetiyle 14 sayı ortalayan oyuncu takımının zaferine verimli bir katkıda bulunmuştu.

Andrew Wiggins kimlik değiştirdi

2019-2020 sezonunda Minnesota Timberwolves’tan, Warriors’a takas olan Kanadalı forvet önemli bir kariyer dönüşümü yaşadı. Timberwolves’ta oynadığı dönemde iyi bir skorer olsa da, oyuncu maç içindeki konsantrasyon kayıpları ve savunmada yarattığı dezavantajlarla göze batıyordu. Takas sonrası Steve Kerr yönetimi altında bambaşka bir oyun yapısını benimseyen Wiggins, günümüzde NBA’in en iyi iki yönlü oyuncularından biri haline geldi.

Senin için hazırladığımız haberler