'Golümüz ofsayt değildi'

15.03.2021 - 14:54 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 17:41

Süper Lig haberleri… Fenerbahçe’nin dün oynanan Gençlerbirliği maçındaki ofsayt iddialarına Gençlerbirliği tarafından ilk cevap geldi. Ayite’nin attığı golün nizami olduğunu belirten teknik direktör Özcan Bizati, Radyospor’dan Salim Manav’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

'Golümüz ofsayt değildi'

Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Başkent ekibi teknik direktör Özcan Bizati ile ilk sınavında kazandı ve ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Bizati karşılaşmanın ardından açıklamalar yaptı.

52 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ile teknik direktör Erol Bulut'un ofsayt olduğunu söylediği Ayite'nin gol pozisyonu hakkında ise çarpıcı ifadeler kullandı.  

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Özcan Bizati, "İyi oynamamız gereken bir maçtı, iyi de oynadık. Oyuncularım iyi mücadele etti. Fenerbahçe takımını iyi değerlendirdik; ne anlamda iyi değerlendirdik? Hem antrenman çalışmalarımız da hem analiz çalışmalarımız da dersimize iyi çalıştık ve bu süreyi iyi değerlendirdik. Oyuncularımız kısa zamanda iyi dönüşler verdi. Fenerbahçe galibiyeti bizim için bir başlangıç, önemli olan galibiyetlerimizi devam ettirebilmek." ifadelerini kulandı.

'Makas daralıyor'

Anadolu takımları ile büyük takımlar arasındaki farkın kapandığını söyleyen Bizati, "Anadolu takımları gelişiyor ve büyük takımlarla arasındaki makas da daralıyor. Büyük takımlarımız için seyirci faktörleri çok önemliydi; pandeminin bu anlamda bu takımlara çok büyük zarar verdi. Anadolu takımları için bu süreç avantaj oldu." dedi.

'Ayite'nin golü ofsayt değil'

Ayite'nin attığı golde ofsayt olmadığını belirten Özcan Bizati, "Ayite topa vurmadan önce Fenerbahçeli Nazım Sangare'nin ayağına bir temas var, bence pozisyon ofsayt değil. Nazım'a temas olmasa farklı yorum yapabilirim." açıklamasında bulundu.

(Görüntü beIN Sports'dan alınmıştır)

Selahattin Baki: "VAR operatörü araştırılsın. FETÖ zihniyeti kaos çabasında"

Haberi okumak için tıklayınız!

Sio ne zaman sahalara dönecek?

Giovanni Sio'nun sağlık durumundan bahseden Bizati, "Giovanni Sio düzelmeye başladı, sağlık durumu da iyi. Sio bireysel olarak antrenmanlara başladı. Stancu ve Zargo ve Diego da bir haftaya takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Milli aradan sonra bu futbolcularımız sahada olacaktır." şeklinde konuştu ve ekledi:

'Her maç altın değil, elmas değerinde'

"Bizim için her maç 3 puan. Bu 3 puanı her 2 takım da alabilir. Kasımpaşa'nın bizim için Fenerbahçe'den bir farkı olmayacak. Biz her maçı final maçı olarak görüyoruz. 12 maçlık süreç var. Bizim için her maç altın değil, elmas değerinde."

Erol Bulut: "VAR'da aleyhimize çizgiler çiziliyor"

Erol Bulut, Fenerbahçe aleyhine VAR'dan kararlar çıktığını dile getirdi.

Bulut, Gençlerbirliği maçı sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Aslında oyuna istediğimiz gibi başladık. Golümüzü de attık. Ne kadar rakip kendi birinci bölgesinde defansı kursa da istediğimiz golü frikikten bulduk. Rakip ilk yarı kaleye bir kez bile gelemezken kendi kalemize attığımız bir gol var. Maç 1-1 olduktan sonra ikinci yarı kazanmak adına değişiklikler yaptık. 3-5-2 sistemine döndük. Kanatlardan gelen, daha baskılı dikine paslar olan oyuna döndük. Birkaç pozisyonu değerlendiremedik. Rakip daha sonra kontrataktan, ofsayt olan bir pozisyondan golü buldu. Yine bizim aleyhimize verilen bir karar. VAR'da nedense bugüne kadar hep bizim aleyhimize çizgiler oluyor. Antep, Galatasaray ve bugün olsun. Bize olsaydı ofsayt verilirdi. Türk futboluyla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü söylediğim zaman yanlış konuşabilirim. Bu ortama baktığımızda çoğu şeyin doğru gitmediğini biz sahada olsun, taraftarlar televizyon başında olsun hepimiz yaşıyoruz. Bu şekilde zor"

Senin için hazırladığımız haberler