Galatasaray'da Gomis, Kerem ve Aanholt'dan Keçiörengücü maçı yorumu

Orhan Gülek
22.12.2022 - 23:23 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 23:37

Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü'nü 1-0 mağlup ederek son 16 turuna yükselen Galatasaray'da Gomis, Kerem Aktürkoğlu ve Patrick van Aanholt, maç sonu konuştu.

Galatasaray'da Gomis, Kerem ve Aanholt'dan Keçiörengücü maçı yorumu

AJANSSPOR - HABER

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray sahasında TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü'nü konuk etti. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Karşılaşma sonrası sarı kırmızılı ekibe turu getiren Gomis, asisti kaydeden Kerem Aktürkoğlu ve performansıyla tam not alan Patrick van Aanholt maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Gomis: "Bunun için burada varım"

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 82. dakikada atan Gomis maç sonu şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutluyuz. Önemli olan bir üst tura çıkmaktı ve bunu başardık. Artık bir sonraki mücadelemize hazırlanmaya başlayacağız. Gol atmak benim işim. Bunun için burada varım. Patrick ve Kerem de çok iyi oynadılar. Kerem iyi ortaladı."

Patrick van Aanholt: "Takımı kuran kişi ben değilim"

Karşılaşmada performansıyla tam not alan Patrick van Aanholt ise "Takımı kuran kişi ben değilim. Eğer oynayamıyorsam daha çok çalışmam gerekiyordur. İstanbulspor maçında biraz daha iyi oynamalıyız. Taraftarımızı da arkamıza alarak kazanacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kerem Aktürkoğlu: "Hata yapmayarak turu geçtik"

Maçta Gomis'e asistiyle galibiyette önemli rol alan Kerem Aktürkoğlu ise "Önemli olan galibiyetti. 40 günün ardından ilk resmi maçımız. Böyle maçlar zor oluyor. Geçen sene bunun acısını fazlasıyla çektik ve bu maçta böyle bir hataya yer olmadığını defalarca konuştuk. Bugün işler istediğimiz gibi gitmedi ama zor da olsa hata yapmayarak turu geçtik." dedi.

Galatasaray - Ankara Keçiörengücü maçı ilk yarı özeti

  • 16. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topu alan Rashica’nın sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Boran oyun alanı içine çeldi.
  • 23. dakikada ceza sahası içinde topu alan Seferovic’in Mata’ya indirdiği topta gelişine yapılan vuruşu kaleci Boran oyun alanı içine çeldi.
  • 40. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Torreira, Mikail’in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem Çağdaş Altay penaltı noktasını gösterdi.
  • 41. dakikada Seferovic’in kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanı içine döndü. Dönen topu tekrar tamamlayan Seferovic meşin yuvarlağı ağlara gönderirken, penaltıyı kullanan futbolcu, direkten dönen topu tekrardan tamamladığı için gol geçerlilik kazanmadı.

Galatasaray - Ankara Keçiörengücü maçı ikinci yarı özeti

  • 56. dakikada sağ tarafta topu alan Mertens’in ceza sahası içine açtığı ortada Emin Bayram’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
  • 82. dakikada sol tarafta topu alan Kerem’in ceza sahası içi arka direğe yerden verdiği pasta Gomis’in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
  • 86. dakikada Muhammed’in pasında ceza yayı sağ çaprazda topu alan Olawoyin’in yerden sert şutunda meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanı içine döndü.
  • 90+1. dakikada Patrick van Aanholt'un sol taraftan verdiği pasta ceza sahası içinde Gomis'in şutunda meşin yuvarlak direkten auta çıktı.
Senin için hazırladığımız haberler