Bafetimbi Gomis'ten Suudi Arabistan ve Türkiye kıyaslaması

Feride Kara
27.11.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 11:14

Galatasaray'ın Fransız oyuncusu Bafetimbi Gomis yaptığı açıklamada Türkiye ile Suudi Arabistan arasında taraftarın futbola olan tutkusunu değerlendirdi

Bafetimbi Gomis'ten Suudi Arabistan ve Türkiye kıyaslaması

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan forveti Bafetimbi Gomis L'Equipe'e verdiği röportajda Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki futbol tutkusunu kıyasladı. 

Suudi Arabistan tutkulu bir futbol ülkesi

Gomis "Suudi Arabistan kutsal bir topraksa, aynı zamanda sıcak, tutkulu ve duygusal bir futbol ülkesidir. Milli takımda da çoğunlukla Al-Hilal oyuncuları var. Bu isimler Ligue 1 seviyesinde olmasa bile yüksek tempolu maçlara alışkınlar. Kazanma zorunlulukları var

Suudi Arabistan'da Türkiye'den fazla tutku var

Suudi Arabistan'da Türkiye'de olduğundan daha fazla tutku olduğunu söyleyebilirim çünkü futbolun daha önemli bir yeri var. Daha az müzisyen, ünlü insan var. El-Hilalli iseniz sokakta yürüyemezsiniz. O yüzden sevgiyle karşılandım" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da sakatlık! İdmanı yarım bıraktı
Habere Git

Herve Renard komşumdu

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard hakkında konuşan Gomis "Ben onun komşusuydum. Onu ailesiyle karşıladım, ükeyi anlattım. Herve, insan ilişkilerinde çok güçlü ve samimiyeti olan biri. Herve bu görevi yaparken bunları nasıl karşılayacağını biliyordu ve futbolcularına çok fazla sevgi verdi." ifadelerini kullandı. 

153 maçta 116 gol

Gomis geçen Şubat ayında Galatasaray'a gelmeden önce Suudi Arabistan'da dört yıldan biraz daha kısa bir süre geçirmiş ve Al-Hilal takımı için 153 maçta 116 gol atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler