Galatasaray Haberleri | Abdurrahim Albayrak'tan şok Gomis Açıklaması

Orhan Gülek
26.03.2022 - 17:47 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 18:48

2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray'ın eski asbaşkanı Abdurrahim Albayrak, devre arasında transfer edilen Bafetimbi Gomis ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Galatasaray Haberleri | Abdurrahim Albayrak'tan şok Gomis Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda Galatasaray'ın eski asbaşkanı Abdurrahim Albayrak açıklamalarda bulundu. Zehir zemberek ifadeler kullanan Albayrak, Bafetimbi Gomis ile ilgili çarpıcı kelimeler sarf etti.

"Biz Gomis'e 750 bin Euro verseydik, tüm futbolcular kapımıza dayanırdı"

Galatasaray genel kurulunda konuşan Abdurrahim Albayrak, "Galatasaray Kulübü'nü Gomis yönetemez. Şampiyon olduk, hocamızın raporu olmadan Gomis'i göndermemiz söz konusu değil. Denizli maçında penaltıyı nasıl laubali kullandığını görürsünüz. Korner kullanılırken su içmeye gidiyor. Sonra diyor ki, yönetim kurulu odasına gelip. Diyor ki bana, 'Ben Galatasaray'ı şampiyon ettim. Bu kulüpte en çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz. Benim paramı 4 milyon Euro yapacaksınız.' dedi. Biz Gomis'e 750 bin Euro verseydik, tüm futbolcular kapımıza dayanırdı. Bunu Galatasaray Kulübü kabul edebilir mi? Bunu yıllardır söylemek istemiyordum ama artık bıçak kemiğe dayandı. Bazı şeyleri insanlar konuşamıyor. Bazı şeyleri açıklıyoruz ama açıklamamamız lazım." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın borcu açıklandı! Dev rakam...
Habere Git

Ne olmuştu?

2020 yılında eski Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis ile çok yüksek ücret talep etmesinden dolayı yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını söylemişti. 

 

"Bana Gomis'i kimse anlatmasın"

 

O dönem kasım ayı olağan divan kurulunda açıklamada bulunan Albayrak, Gomis'in kendilerinden yıllık 3 milyon 300 bin avro aldığını belirterek, "Ben Galatasaray menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyim. Sizler bizi bunun için seçtiniz. Biz yönetime gelmeden önce parasını alamadığı için Kayseri deplasmanına gitmemişti. Sonra İstanbul’daki maçta gol attıktan sonra paranın sorun olmadığını işaret ederek, formayı göstermişti. Bana Gomis'i kimse anlatmasın." diye konuştu.
 
Fransız futbolcuyu kadrolarında tutmak istediklerini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:
 
"Yanına başka futbolcuları da alarak kulübün ödeyemeyeceği, çok yüksek zam istedi. Ben ona, bir yıldır oynamayan ama yıllık bir milyon 600 bin avro alan bir futbolcumuz olduğunu söyledim. 'Ücretinin yarısını ödeyelim ama ama git.' dediğimde bu oyuncu, 'Hayır ben bu parayı hiçbir yerde alamam.' dedi. Bunu hatırlattığımda Gomis, 'O kulübün problemi, futbolcu her zaman alır, futbolcu vermez.' karşılığını verdi.

Bafetimbi Gomis, Abdurrahim Albayrak'a sert cevap vermişti

Öte yandan Fransız golcü, sosyal medya hesabı üzerinden kendisini paragözlükle suçlayan Albayrak'a ise şu yanıtı vermişti:

"Öncelikle Sayın Abdurrahim Albayrak ile kesinlikle bir tartışma içine girmeyeceğim. Çünkü ilk olarak bu yıl kulübüm Al Hilal ile başarmak istediğim önemli hedeflerim, amaçlarım var (Bunu hatırlatmak isterim).

İkinci olarak bu, Galatasaray taraftarlarına büyük bir saygısızlık olacaktır ama bir konuda kesinlikle belirtmek isterim ki suskun kalmayacağım. Çünkü hiç kimsenin karakterimi ve yatırımlarımı sorgulamasına izin vermem ve her şeyden önemlisi hakkımda yalan söylenmesine izin vermeyeceğim.

Son olarak zaman ilerledikçe tüm gerçekler söylenecek ve yanlışlar onarılacak." 

Senin için hazırladığımız haberler