Galatasaray’da Gomis, Baros’u Yakaladı, Hagi’yi Kovalıyor!

Akın Ungan
14.10.2022 - 14:30 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 15:11

Galatasaray'ın forveti Bafetimbi Gomis, gol rekoru kırmaya hazırlanıyor. Milan Baros'u yakalamak üzere olan Fransız forvet, Gheorghe Hagi'ye ulaşmak istiyor.

Galatasaray’da Gomis, Baros’u Yakaladı, Hagi’yi Kovalıyor!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yıldız santrforu Bafetimbi Gomis, Sarı-Kırmızılı forma ile Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcular listesini değiştirmeye hazırlanıyor. Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftada Sarı-Kırmızılılar'ın gol yükünü çeken yıldız oyuncu, Milan Baros ve Gheorghe Hagi’yi geçerek Cimbom’un tarihine geçmek istiyor. Adım adım hedefine ilerleyen Fransız forvet, süre alıp gol atmaya devam ettiği takdirde tarihe geçecek.

İlk 5 haftanın gol yükünü çekti

Yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Galatasaray, ilk haftalarda bulduğu gollerin az sayıda kalması nedeniyle eleştirildi. İlk 5 haftada 4 gol kaydeden Sarı-Kırmızılılar'da ağları havalandıran tek isim Bafetimbi Gomis oldu. Galatasaray'da geçirdiği sezonlarda başarılı grafik çizen tecrübeli santrfor, kulübün efsane yabancı oyuncuları arasına girmeyi başardı.

Baros'u yakaladı

Galatasaray'da toplam 42 gol kaydeden Bafetimbi Gomis, 2008-2013 yılları arasında Sarı-Kırmızılı formayı giyen Milan Baros'u yakalamayı başardı. Gomis ile Hagi'den sonra en fazla gol atan oyuncu olan Milan Baros'u yakalamasına sadece 8 gol kaldı.

Gözü Hagi'nin rekorunda

Sarı-Kırmızılı forma ile Süper Lig'de en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Gheorghe Hagi, 132 maçta 58 kez gol sevinci yaşadı. Milan Baros'a çok yaklaşan Bafetimbi Gomis, ilerleyen dönemde gol sayısını arttırarak Hagi'nin rekorunu egale etmek istiyor.

İlk sezonunda gol kralı oldu

2017 yazında Galatasaray'a transfer olan Gomis, 2017/18 sezonunda 33 maçta 29 gol atarak gol kralı oldu. Tecrübeli futbolcu, söz konusu dönemde kazanılan şampiyonlukta en çok katkı veren isimlerden biriydi.

Baros'un Galatasaray karnesi pekiyi

Galatasaray'da 2008-2013 yılları arasında forma giyen Milan Baros, çıktığı 101 Süper Lig maçında 50 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 2008/09 sezonunda gösterdiği performansla dikkat çeken yıldız futbolcu, 31 maçta 20 gol atarak gol kralı olmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da revizyon! Kayseri'de yeni takım
Habere Git

Hagi kupalara doydu

Türkiye'ye Barcelona gibi büyük bir kulüpten gelen Gheorghe Hagi, Süper Lig kariyeri boyunca sadece Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Hagi, hem UEFA Kupası hem de UEFA Süper Kupa'yı kazanmayı başardı. Süper Lig'de 4 şampiyonluk, 2 kez de Türkiye Kupası sevinci yaşayan yıldız oyuncu, kariyeri boyunca toplam 516 resmi karşılaşmada görev aldı. Karpatların Maradona’sı lakaplı futbolcu, yeteneği ile hala Türkiye'deki gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler